Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν ισλαμιστές που σχεδίαζαν να επιτεθούν στον καθεδρικό ναό της Κολονίας

Συνελήφθησαν ισλαμιστές που σχεδίαζαν να επιτεθούν στον καθεδρικό ναό της Κολονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Γερμανία, Ισλαμιστές, Κολωνία, Πρωτοχρονιά, Τζιχαντιστές,

Στην Γερμανία συνελήφθησαν τρεις ισλαμιστές ως ύποπτοι ότι σχεδίαζαν επίθεση σε Καθεδρικό.

Η γερμανική Αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη τριών ισλαμιστών ως υπόπτων για συμμετοχή στο σχέδιο επίθεσης κατά του καθεδρικού ναού της Κολoνίας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς με την βοήθεια «αυτοκινήτου».

Μία ακόμη σύλληψη προηγήθηκε στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης τα Χριστούγεννα.

Οι ύποπτοι ανήκουν σε «οργανώσεις ισλαμιστών», διευκρίνισε ο τοπικός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Ρόιλ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Αστυνομία στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας συνέλαβε τρία ακόμη άτομα την Κυριακή 31/12, παραμονή Πρωτοχρονιά 2024, για φερόμενο σχέδιο επίθεσης στον ιστορικό καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Ένα άτομο είχε τεθεί υπό κράτηση την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας, Γιοχάνες Χέρμανς, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι πιστεύουν ότι οι δράστες σχεδίαζαν να χτυπήσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ότι το «υποτιθέμενο μέσο επίθεσης» ήταν ένα όχημα.

Οι συλλήψεις έγιναν στις πόλεις Duisburg, Herne και Nörvenich, κοντά στο Düren, πρόσθεσε.

Η Αστυνομία είπε ότι ερευνήθηκαν επίσης πολλά διαμερίσματα.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν συνολικά για την υποτιθέμενη συνωμοσία, η οποία σύμφωνα με την Αστυνομία σχεδιάστηκε από ισλαμιστική τρομοκρατική ομάδα.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένας 30χρονος υπήκοος Τατζικιστάν κρατήθηκε στην πόλη Wesel, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Κολωνίας.

Ήταν ύποπτος ότι είχε επισκεφθεί τον καθεδρικό ναό πιθανώς για να σχεδιάσει μια επίθεση.

Ο Χέρμανς είπε ότι ο πρώτος ύποπτος ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου δικτύου που επεκτεινόταν σε άλλα γερμανικά κρατίδια και ευρωπαϊκές χώρες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η αστυνομική επιχείρηση ήταν «επιτυχημένη».

Πρόσθεσε ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές είναι αυτή τη στιγμή πιο δραστήριοι από ό,τι συνήθως και ότι «η Αστυνομία προσπαθεί πάντα να είναι λίγα βήματα μπροστά».

Η Κολωνία και άλλες πόλεις ενισχύουν την ασφάλεια

Η Αστυνομία της Κολωνίας ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε περίπου 1.000 αστυνομικούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να εξασφαλίσει ότι οι εορτασμοί θα γίνουν ειρηνικά.

Προηγουμένως, οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να φέρουν υποπολυβόλα στην πόλη το βράδυ της Κυριακής.

Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας ερευνήθηκε την Κυριακή και δεν βρέθηκε τίποτα, είπαν.

Παρά τις εντάσεις, ο Καθεδρικός ναός τέλεσε κανονικά τη λειτουργία της Πρωτοχρονιάς το βράδυ της Κυριακής.

Άλλες γερμανικές πόλεις ενίσχυσαν επίσης τα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Βερολίνο.

Η Αστυνομία εκεί δήλωσε ότι ήθελε να αποφύγει την επανάληψη της περσινής βίας, όταν κάποιοι γλεντζέδες επιτέθηκαν στο προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης με πυροτεχνήματα.

Σχετικά άρθρα