Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: Ο πόλεμος με τη Χαμάς θα συνεχιστεί όλο το 2024

Ισραήλ: Ο πόλεμος με τη Χαμάς θα συνεχιστεί όλο το 2024
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Για «παρατεταμένες μάχες» ετοιμάζεται ο στρατός του Ισραήλ, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπός του, Ντάνιελ Χαγκάρι, καθώς έχει εκτιμήσει ότι οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του 2024.

«Αυτές οι προσαρμογές έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν τον σχεδιασμό και την προετοιμασία για τη συνέχιση του πολέμου το 2024.

»Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ πρέπει να κάνουν εκ των προτέρων σχεδιασμούς έχοντας κατανοήσει ότι θα υπάρξουν πρόσθετες αποστολές και ότι οι μάχες θα συνεχιστούν τον υπόλοιπο χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O εκπρόσωπος των IDF πρόσθεσε ότι ορισμένοι έφεδροι θα εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας «το συντομότερο αυτή την εβδομάδα» για να μπορέσουν να ανακτήσουν δυνάμεις τους επιτρέψουν «πριν από τις επερχόμενες επιχειρήσεις».

Ο πόλεμος ξέσπασε μετά την φονική επίθεση που εξαπέλυσε στο νότιο Ισραήλ η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.200 άνθρωποι – οι περισσότεροι άμαχοι –, ενώ πάνω από 240 μεταφέρθηκαν ως όμηροι στη Γάζα.

Η Χαμάς συνέχισε τις σποραδικές επιθέσεις με ρουκέτες – η τελευταία λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου – και το Ισραήλ τους βομβαρδισμούς μέχρι το τέλος του 2023.

Ρουκέτες από τη Χαμάς με την έλευση του νέου έτους

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς εξαπέλυσε ρουκέτες κατά του Ισραήλ με την έλευση του νέου έτους

Αντιαεροπορικές σειρήνες ήχησαν με την αλλαγή του χρόνου στο Τελ Αβίβ και το νότιο Ισραήλ με τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ να αναχαιτίζουν ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τρομοκρατήθηκα λες και ήταν η πρώτη φορά που είδα πυραύλους.

»Είναι τρομερό», δήλωσε ένας άνδρας που γιόρταζε με φίλους του την Πρωτοχρονιά.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς.

Όπως ανέφεραν σε βίντεο που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κασάμ, χρησιμοποίησαν ρουκέτες M90 «σε αντίποινα για το μακελειό αμάχων» από το Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα