Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Οι Κούρδοι (SDF) σκότωσαν και τραυμάτισαν 24 Τούρκους στρατιώτες και Συρο-τουρκμένους μουτζαχεντίν

Συρία: Οι Κούρδοι (SDF) σκότωσαν και τραυμάτισαν 24 Τούρκους στρατιώτες και Συρο-τουρκμένους μουτζαχεντίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκμένοι,

Οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν το Σάββατο 30/12 τον θάνατο και τον τραυματισμό 24 Τούρκων στρατιωτών και φιλότουρκων ισλαμιστών μουτζαχεντίν, που ανήκουν στις υποστηριζόμενες από την Τουρκία φατρίες της συρο-τουρκμενικής ισλαμιστικής ένοπλης αντιπολίτευσης, γνωστής κι ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), ως απάντηση στην πρόσφατη τουρκική κλιμάκωση στη βόρεια Συρία.

Το Γραφείο Τύπου των SDF δήλωσε ότι «οι δυνάμεις μας στόχευσαν μια βάση της τουρκικής κατοχής» στο χωριό Αλ Αζιζίγια (al-Aziziya) κοντά στην πόλη Τελ Ταμρ (Tel Tamr) στην Περιφέρεια Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο οκτώ Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων.

Την ίδια ημέρα, πρόσθεσε το ίδιο Γραφείο Τύπου, το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ που συνδέεται με τις SDF επιτέθηκε σε μια τουρκική βάση στο χωριό Chatal, κοντά στο χωριό Sayada στην επαρχία της Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία.

Μαχητές από το Συμβούλιο διείσδυσαν επίσης σε στρατιωτικό πόστο μιας φατρίας του SNA, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μάχη που οδήγησε στο θάνατο τεσσάρων φιλότουρκων μουτζαχεντίν του SNA και στον τραυματισμό άλλων τεσσάρων, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου των SDF.

Επιπλέον, μια άλλη επιχείρηση των στρατιών του SDF από τη Μανμπίτζ περιλάμβανε επίθεση σε τουρκική βάση στο χωριό al-Muhsenli, βόρεια της πόλης Μανμπίτζ, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο μουτζαχεντίν και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Μουτζαχεντίν είναι η πληθυντική μορφή του μουτζαχίντ, ο αραβικός όρος για κάποιον που ασχολείται με τον τζιχάντ (κυριολεκτικά, «αγώνας»). Ο αγγλικός όρος τζιχαντιστές αντιστοιχεί γραμματικά σε αυτόν.

Σχετικά άρθρα