Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέρχεται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Συνέρχεται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την επίθεση στο Μπέλγκοροντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ουκρανία, Ρωσία, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ,

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται στις 23.00 ώρα Ελλάδος το Σάββατο 30/12 με θέμα συζήτησης την επίθεση στην ρωσική πόλη κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη.

«Σήμερα (…) θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για τα πλήγματα στο Μπέλγκοροντ», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ρωσική αποστολή.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δύο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε την επομένη των μαζικών ρωσικών πληγμάτων που στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους στην Ουκρανία, στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 108, σύμφωνα με τους Ρώσους.

«Η φονική επίθεση δεν θα μείνει «ατιμώρητη», διαβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

H φονική επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει «ατιμώρητη», διαβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 108 στο Μπέλγκοροντ, ρωσική πόλη κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την επομένη των μαζικών ρωσικών πληγμάτων που στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους στην Ουκρανία.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 12 ενήλικοι και δύο παιδιά σκοτώθηκαν στο Μπέλγκοροντ», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων μέσω της πλατφόρμας Telegram, προσθέτοντας πως «108 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά, τραυματίσθηκαν».

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν μέσω του Ίντερνετ φαίνονται αυτοκίνητα να καίγονται, πολυκατοικίες με σπασμένους τους υαλοπίνακες των παραθύρων, καθώς και στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από μερικά κτίρια.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «ενημερώθηκε» για την επίθεση αυτή σε «συνοικίες κατοικιών» της πόλης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Αυτή η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω του Telegram διαβεβαιώνοντας πως κατάφερε να αναχαιτίσει δύο πυραύλους και «τις περισσότερες» από τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της πόλης.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ είχε αναφέρει το θάνατο δύο παιδιών από ουκρανικό πλήγμα στην περιφερειακή πρωτεύουσα.

Οι Αρχές δεν διευκρίνισαν αν τα θύματα αυτά περιλαμβάνονται στον απολογισμό που ανακοινώθηκε από το υπουργείο ή αν πρόκειται για διαφορετικά πλήγματα.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της ρωσικής μεθοριακής περιφέρειας του Μπριάνσκ, ο Αλεξάντρ Μπογκομάζ, είχε δηλώσει πως από ουκρανική επίθεση σκοτώθηκε «ένα παιδί γεννημένο το 2014».

Σχετικά άρθρα