Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας ακόμη μυστηριώδης θάνατος συνεργάτη του Πούτιν – Ο Βλαντιμίρ Γιεγκόροφ έπεσε από παράθυρο

Ένας ακόμη μυστηριώδης θάνατος συνεργάτη του Πούτιν – Ο Βλαντιμίρ Γιεγκόροφ έπεσε από παράθυρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ολιγάρχες, Ρωσία,

Ένας πολιτικός από το κόμμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν βρέθηκε νεκρός στην αυλή έξω από το σπίτι του, όπως μετέδωσαν την Πέμπτη τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

«Πρόκειται για έναν ακόμη θάνατο, που προστίθεται στον κατάλογο των αξιωματούχων της ρωσικής ελίτ που χάνουν τη ζωή τους υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τους τελευταίους μήνες», σημειώνει το CNN.

Ο 46χρονος Βλαντίμιρ Γιεγκόροφ ήταν βουλευτής της Δούμας της πόλης Τομπόλσκ με το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία».

Δεν υπήρχαν «εξωτερικά σημάδια εγκληματικού θανάτου» στο σώμα του Γιεγκόροφ, όπως δήλωσαν ερευνητές στη ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ».

Η αρμόδια επιτροπή «δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου» στην «Κομερσάντ», καθώς «εξακολουθούν να διενεργούν νεκροψία».

Τα κρατικό TASS ανέφερε ότι «βρέθηκε νεκρός στο Τομπόλσκ», επικαλούμενο επίσης την περιφερειακή επιτροπή.

Και το ανεπίσημο κανάλι Telegram Baza –το οποίο έχει διασυνδέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας– ανέφερε ότι το πτώμα του «ανακαλύφθηκε στην αυλή του σπιτιού του» την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, έπεσε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου, όπως γράφει το Newsweek.

Η «Κομερσάντ» και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφεραν ότι οι ερευνητές εξακολουθούν να διερευνούν τα αίτια του θανάτου του Γιεγκόροφ, ενώ η Δούμα της πόλης Τομπολσκ δημοσίευσε μια νεκρολογία στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη, λέγοντας ότι ο θάνατος του Γιεγκοροφ ήταν αποτέλεσμα «ατυχήματος».

Ο Γιεγκόροφ περιλαμβάνεται σε έναν κατάλογο επιφανών Ρώσων, που πέθαναν είτε αυτοκτονώντας είτε από ανεξήγητο ατύχημα τους τελευταίους μήνες ή και χρόνια, συμπεριλαμβανομένων αρκετών επιχειρηματιών, που είχαν δεσμούς με τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Ρωσίας.

Πέρυσι, ο Γιεγκόροφ έγινε ένας από τους πλουσιότερους βουλευτές του Τομπόλσκ, με το εισόδημά του να ανέρχεται σε 9,1 εκατ. ρούβλια (περίπου 100.500 δολάρια), σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RBC.

Σχετικά άρθρα