Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Το καθεστώς Άσαντ συλλέγει φόρους στα μπλόκα – Η γυναίκα του Άσαντ μέσα στις πόλεις

Συρία: Το καθεστώς Άσαντ συλλέγει φόρους στα μπλόκα – Η γυναίκα του Άσαντ μέσα στις πόλεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Συρία, Φορολογία,

Η Τέταρτη Μεραρχία της συριακής κυβέρνησης επεξεργάζεται ένα νέο σύστημα είσπραξης φόρων. Θα γίνεται στα σημεία ελέγχου (μπλόκα) στους αυτοκινητόδρομους.

Κυβερνητικές πηγές είπαν στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press ότι εκπρόσωποι της Τέταρτης Μεραρχίας -της οποίας ηγείται ο Μαχέρ αλ Άσαντ, ο αδελφός του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ– είχαν αρκετές συναντήσεις για το θέμα αυτό με αξιωματούχους της Επιτροπής Ασφαλείας του Χαλεπίου τον περασμένο μήνα.

Νωρίτερα, η ιστοσελίδα North Press ανέφερε ότι καταστήματα ανταλλαγής χρημάτων και μεταφοράς χρημάτων στο Χαλέπι, τα οποία διαχειρίζονται συγγενείς του Μαχέρ αλ Άσαντ και της πρώτης κυρίας Άσμα αλ Άσαντ, επιβάλλουν φόρους σε εμπόρους και βιομήχανους στην πόλη.

Η απόσυρση των στρατιωτικών σημείων ελέγχου (μπλόκων) μέσα από τις πόλεις δημιουργεί μια ευκαιρία σε αυτά τα καταστήματα να εισπράξουν φόρους.

Περιστασιακές διαφωνίες προκύπτουν μεταξύ των δύο μερών σχετικά με τα έσοδα που προκύπτουν από τους φόρους που εισπράττονται στα μπλόκα στην Περιφέρεια του Χαλεπίου.

Οι διελεύσεις στο Χαλέπι συνδέουν τις περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση με εδάφη που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Συριακό Εθνικό Στρατό (SNA) και τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS). Αυτές οι διελεύσεις χρησιμεύουν ως σημαντικές πηγές εσόδων.

Σύμφωνα με την πηγή, η Μεραρχία θα συλλέγει φόρους χρησιμοποιώντας μια νέα φόρμουλα, μετονομάζοντας τα μπλόκα (σημεία ελέγχου) της σε «Ασφάλεια της Τέταρτης Μεραρχίας για την Καταπολέμηση του Λαθρεμπορίου Όπλων». Αυτό θα γίνει σε συντονισμό με το τμήμα τελωνείων.

Τα σημεία ελέγχου θα διαθέτουν επιτόπου προκατασκευασμένα γραφεία που θα φέρουν πινακίδες με την ένδειξη «Ασφάλεια της Τέταρτης Μεραρχίας».

Οι νέες αλλαγές έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το επόμενο έτος, είπε η πηγή.

Αν η κατάσταση στη Συρία ήταν κανονική, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά τα φοροεισπρακτικά μέτρα μοιάζουν -δεν είναι- με διόδια.

Σχετικά άρθρα