Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί έφεραν στη Συρία φορτία με όπλα και πυρομαχικά

Οι Αμερικανοί έφεραν στη Συρία φορτία με όπλα και πυρομαχικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Χασάκα,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυσαν τη στρατιωτική τους παρουσία στη βόρεια Συρία με ένα επιπλέον φορτίο όπλων και πυρομαχικών. Μια προληπτική απάντηση στις αυξημένες περιφερειακές εντάσεις και τις προκλήσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με πηγές, ένα δεύτερο αεροπλάνο με όπλα και πυρομαχικά των ΗΠΑ προσγειώθηκε στη βάση Χαράμπ αλ Τζιρ στην περιοχή Ραμιλάν την Παρασκευή 22/12.

Πρόκειται για ένα σημαντικό φορτίο όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Είχε προηγηθεί μια παρόμοια παράδοση νωρίτερα την ίδια μέρα στη βάση του Διεθνούς Συνασπισμού στο πετρελαϊκό πεδίο Ομάρ στην ύπαιθρο της Ντέιρ αλ Ζουρ, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Τα φορτία όπλων είναι μέρος των προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους εγκαταστάσεις στη βόρεια και ανατολική Συρία, όπου σήμερα βρίσκονται εννέα αμερικανικές βάσεις/στρατόπεδα.

Αυτές οι βάσεις βρίσκονται σε στρατηγικές τοποθεσίες. Μία στην περιοχή Tanaf στα χωριά της ανατολικής Hamsa, δύο στα χωριά της Ντέιρ αλ Ζουρ και έξι στην επαρχία της Χασάκα.

Οι συνεχιζόμενες κλιμακώσεις στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχουν εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη Συρία και το Ιράκ.

Οι πρόσφατες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αυτές τις εγκαταστάσεις, τις οποίες έχει αναλάβει το Μέτωπο της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ, έχουν προκαλέσει επανειλημμένες αντιδράσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει για αντίποινα και πιθανές στρατιωτικές ενέργειες εναντίον των υπευθύνων ομάδων.

Οι παρατηρητές ερμηνεύουν τη συνεχή εισροή όπλων και πυρομαχικών σε αυτές τις στρατιωτικές βάσεις ως απτή απόδειξη της δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών να ενισχύσουν τις αμυντικές τους ικανότητες ως απάντηση στις περιφερειακές απειλές.

Σχετικά άρθρα