Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία βομβαρδίζει βόρεια κι ανατολική Συρία – Φαρχάντ Σάμι: Οι τουρκικές επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες

Η Τουρκία βομβαρδίζει βόρεια κι ανατολική Συρία – Φαρχάντ Σάμι: Οι τουρκικές επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) επιβεβαίωσε ότι το τουρκικό κατοχικό κράτος θέλει να δημιουργήσει ψεύτικες νίκες και να εξάγει την εσωτερική του κρίση στο εξωτερικό.

Τόνισε ότι οι δυνάμεις των SDF είναι αφοσιωμένες στην προστασία του πληθυσμού της περιοχής και δεσμεύτηκε ότι οι επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Η τουρκική κατοχή κλιμάκωσε τις επιθέσεις της στις περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο ημέρες, στοχεύοντας υπηρεσίες και πολιτικούς χώρους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 πολίτες και να τραυματιστούν άλλοι 13.

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις, ο διευθυντής του Κέντρου ΜΜΕ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Φαρχάντ Σάμι, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ANHA:

«Κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων, κανένας μαχητής των δυνάμεών μας δεν τραυματίστηκε ή δεν κατέστη μάρτυρας [σκοτώθηκε]».

Και πρόσθεσε: «Το τουρκικό κατοχικό κράτος εκμεταλλεύεται τη διεθνή σιωπή, ειδικά του Διεθνούς Συνασπισμού και της Ρωσίας, και στοχεύει αστικές εγκαταστάσεις και τις κατοικημένες περιοχές μας».

Ο Σάμι επεσήμανε ότι το τουρκικό κατοχικό κράτος θέλει να δημιουργήσει φανταστικές νίκες και εκφοβισμό των αμάχων στη βόρεια και ανατολική περιοχή της Συρίας, τονίζοντας ότι θέλει να εξάγει την εσωτερική του κρίση στο εξωτερικό.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου των SDF τόνισε επίσης ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δεν είναι ικανοποιημένες με τη θέση του Διεθνούς Συνασπισμού σχετικά με τις επιθέσεις που στοχεύουν στην περιοχή και είπε:

«Πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του, καθώς αυτές οι επιθέσεις επηρεάζουν τις κοινές μας επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των μισθοφόρων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και επηρεάζουν τις προσπάθειες για την εδραίωση της σταθερότητας στις οποίες εργάζονται οι δυνάμεις μας».

Παράλληλα, ανανέωσε τη δέσμευση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) να προστατεύσουν τον λαό της περιοχής και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά όλες τις επιθέσεις και πρόσθεσε:

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις παραμένουν στη θέση τους.

»Ακριβώς όπως προστάτευσαν τον λαό τους από τους μισθοφόρους του ISIS, την τρομοκρατία και την τουρκική κατοχή, έχουν δεσμευτεί να προστατεύουν τον λαό τους αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά όλες τις επιθέσεις και δεν θα σιωπήσουν γι’ αυτό».

Ολοκλήρωσε λέγοντας: «Αυτές οι επιθέσεις είναι μια επίθεση σε όλες τις συνιστώσες της περιοχής και της Μέσης Ανατολής, γιατί αυτή η [τουρκική] κατοχή είναι βάρος για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και ο κουρδικός λαός, στα τέσσερα μέρη του [εδάφη, δηλ. Τουρκία, Συρία, Ιράκ και Ιράν] και στην Ευρώπη, πρέπει να σηκώσει τη φωνή τους εναντίον τους, καθώς το κύριο μέσο που μπορεί να αποτρέψει αυτές τις επιθέσεις είναι η φωνή αυτού του λαού».

Σχετικά άρθρα