Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

140 φιλοϊρανοί παραστρατιωτικοί διατάχθηκαν να επιτεθούν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)

140 φιλοϊρανοί παραστρατιωτικοί διατάχθηκαν να επιτεθούν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Παραστρατιωτική πολιτοφυλακή στη Συρία που υποστηρίζεται από το Ιράν έστειλε 140 μαχητές να επιτεθούν στις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην Περιφέρεια της Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία. Η επίθεση στις SDF διατάχθηκε από ηγέτη του ιρανικού Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Πηγή στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είπε στην ιστοσελίδα North Press την Κυριακή 24/12 ότι ο Αλ Χατζ Καράρ, αρχηγός των IRGC υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις πεδίου στην ύπαιθρο του Χαλεπίου, στη βορειοδυτική Συρία, διέταξε την Ταξιαρχία Μπακίρ που υποστηρίζεται από το Ιράν να στείλει 140 μαχητές για να επιτεθούν στις SDF στη Ντέιρ αλ Ζουρ.

Η Ταξιαρχία Μπακίρ διευθύνεται από τον Ναουάφ Ραγκίμπ αλ Μπασίρ και τα παιδιά του με την πλειοψηφία των μαχητών της να προέρχονται από τη φυλή Αλ Μπαγκάρα.

Ο Αλ Μπασίρ είναι μια φιλοϊρανική προσωπικότητα του οποίου οι ένοπλες ομάδες δραστηριοποιούνται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων και των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Η Ταξιαρχία έχει δύναμη μεταξύ 1.500-2.000 ενόπλων.

Αυτή η πολιτοφυλακή δεν είναι γνωστή για τη συμμετοχή της σε μάχες, παρόλο που η παρουσία της επιβεβαιώνεται στις πόλεις Σαμπιχάν και Αλ Μπολέελ, σύμφωνα με πηγές.

Κυρίως προστατεύουν τα κεντρικά γραφεία τους και πραγματοποιούν επιχειρήσεις λαθρεμπορίας κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη.

Ο Καράρ συντονίστηκε με τον Χαλίντ αλ Χασάν αλ Αλούς, γνωστός και ως Χαλίντ αλ Μπαγκίρ, αρχηγό της πολιτοφυλακής στη Συρία, ο οποίος βρίσκεται στη γειτονιά Αλ Μπαλούρα στο Χαλέπι, είπε η πηγή.

Ο Χαλίντ αλ Μπαγκίρ, κατάγεται από τη φυλή Αλ Μπαγκάρα και έχει γίνει σιίτης για να αποκτήσει προσωπικά οφέλη. Συντονίζεται με τον Ναουάφ αλ Μπασίρ.

Οι εντολές που έλαβαν ήταν να εκπαιδεύσουν αυτούς τους μαχητές και να τους ενσωματώσουν στις τάξεις του Κινήματος των Γιων της Τζαζίρα και του Ευφράτη για να πολεμήσουν εναντίον των SDF στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη, σύμφωνα με την πηγή.

Το Κίνημα των Γιων της Τζαζίρα και του Ευφράτη συμμετέχει σε στρατιωτικές και παραστρατιωτικές ενέργειες στην ανατολική Συρία.

Η πολιτοφυλακή πολεμά κυρίως τις SDF και στοχεύει στην ενίσχυση της αραβικής φυλετικής εξουσίας.

Μερικοί από αυτούς τους μαχητές έχουν εκπαιδευτεί να χειρίζονται drones καμικάζι στην πόλη Χαν αλ Ασάλ στα δυτικά του Χαλεπίου για να επιτίθενται βάσεις του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στα ανατολικά του Ευφράτη.

Οι υπόλοιποι μαχητές πρόκειται να εκπαιδευτούν από τον Μουντασίρ αλ Χουσεΐν, τοπικό ηγέτη της Ταξιαρχίας αλ Μπαγκίρ στη Ντέιρ αλ Ζουρ, υπό τις διαταγές του Χαλίντ αλ Μπαγκίρ.

Ο Αλ Χουσεΐν επιβλέπει την εκπαίδευση των μαχητών στην Ταξιαρχία 137 κοντά στο αεροδρόμιο της Ντέιρ αλ Ζουρ, στο Σύνταγμα 47 στην έρημο της Αλμπουκαμάλ και στην περιοχή επιχειρήσεων στο Αλ Χαϊνταρίγια στα ανατολικά της Ντέιρ αλ Ζουρ.

Είναι γνωστός για την πλήρη πίστη του στο Ιράν και απολαμβάνει μεγάλης εμπιστοσύνης από τους Ιρανούς ηγέτες.

Οι μαχητές μεταφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Χαλέπι στην ύπαιθρο της Ντέιρ αλ Ζουρ μέσω οχημάτων των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης (IRGC).

Επιπλέον, κατάγονται από πόλεις στην ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Επίσης, έστελναν και αποθήκευσαν drones σε θέσεις των Ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ, μιας ομάδας που συνδέεται με το Ιράν στο πλαίσιο των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ (PMF), στην ύπαιθρο του Αλμπουκαμάλ υπό την επίβλεψη του ηγέτη Σέρο αλ Μπαγκίρ.

Σχετικά άρθρα