Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ολλανδία θα δώσει 18 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία

Η Ολλανδία θα δώσει 18 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Μαρκ Ρούτε, Ολλανδία, Ουκρανία,

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο ίδιος έγραψε στο «Χ» (πρώην Twitter):

«Σήμερα, ενημέρωσα τον πρόεδρο Ζελένσκι για την απόφαση της κυβέρνησής μας να προετοιμάσει τα πρώτα 18 μαχητικά F-16 για παράδοση στην Ουκρανία.

»Η προμήθεια F-16 είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των συμφωνιών για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.

»Για την άδεια εξαγωγής, πρέπει να πληρούνται ορισμένα άλλα κριτήρια πριν από την παράδοση, ιδίως οι απαιτήσεις για προσωπικό και υποδομή», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Ζελένσκι μίλησε και για τη συνομιλία με τον Ρούτε.

«Είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, κατά την οποία ευχαρίστησα την ολλανδική κυβέρνηση για την απόφαση να ξεκινήσει η προετοιμασία των πρώτων 18 μαχητικών αεροσκαφών F-16 για μεταφορά στην Ουκρανία.

»Ευχαρίστησα επίσης την Ολλανδία για την ενεργή υποστήριξη στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και τόνισα τη σημασία της παροχής στη χώρα μας μακροπρόθεσμης βοήθειας της ΕΕ ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ το συντομότερο δυνατό», έγραψε ο Ουκρανός.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ο Ρούτε συζήτησε επίσης τις εξελίξεις στο μέτωπο, την κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα και τις τρέχουσες στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και εξοπλισμού αεράμυνας.

«Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε το κοινό μας έργο για τις εγγυήσεις ασφαλείας σύμφωνα με τη δήλωση του Βίλνιους των G7.

»Συζητήσαμε επίσης την επόμενη συνάντηση συμβούλων σχετικά με τη Φόρμουλα Ειρήνης και τις προσπάθειες για περαιτέρω εδραίωση της διεθνούς υποστήριξης για το ουκρανικό όραμα για μια δίκαιη ειρήνη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Σχετικά άρθρα