Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το PKK θέλει τις ΗΠΑ μεσολαβητή (του) με την Τουρκία

Το PKK θέλει τις ΗΠΑ μεσολαβητή (του) με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τρομερό εκνευρισμό προκαλούν στην Άγκυρα οι Κούρδοι του PKK, οι οποίοι από κομμουνιστές “τρομοκράτες” τώρα τη βγαίνουν στον Ερντογάν από δεξιά και ζητάνε να αναλάβουν οι ΗΠΑ ρόλο μεσολαβητή για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών των Κούρδων με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης της πολιτικής πτέρυγας του PKK, Τζεμίλ Μπαγίκ, δήλωσε ότι για να αποφευχθεί μία κλιμάκωση της ένοπλης δράσης των Κούρδων ανταρτών πρέπει να οριστεί διεθνής διαμεσολαβητής και αυτός δεν είναι άλλος από τις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο Τζεμίλ Μπαγίκ, εκ των ιδρυτών του PKK, επανέλαβε τις κατηγορίες κατά της Τουρκίας, σύμφωνα με τις οποίες το καθεστώς της Άγκυρας διεξάγει έμμεσο πόλεμο κατά των Κούρδων στη γειτονική Συρία, υποστηρίζοντας το Ισλαμικό Κράτος που πολιορκεί τους Κούρδους αντάρτες στην Κομπάνι.

Η πολιορκία της Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος και η στήριξη της Άγκυρας στους τζιχαντιστές, είχε ως αποτέλεσμα να τιναχθούν στον αέρα οι διαπραγματεύσεις της Άγκυρας με τους Κούρδους της Τουρκίας.

Η τουρκική ηγεσία πουλάει τρέλα και παριστάνει ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος κατά των Κούρδων στη Συρία, βεβαίως δεν πείθει κανέναν. Φωτογραφικά ντοκουμέντα και ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου έχει αποκαλύψει ότι η Τουρκία βρίσκεται πίσω από το Ισλαμικό Κράτος, μάλιστα ακόμα και η αντιπολίτευση στην Τουρκία έχει καταγγείλει τον Ερντογάν για τις σχέσεις του με τους τζιχαντιστές.

“Δεν μπορεί να υπάρξει λύση με πόλεμο, κατά συνέπεια πρέπει να υπάρξει μία πολιτική λύση (ανάμεσα στο PKK και την Τουρκία)…Εχουμε φθάσει στο σημείο που πρέπει να να υπάρξει δραστηριοποίηση. Για τον λόγο αυτόν προτείνουμε μία τρίτη δύναμη να αναλάβει τον ρόλο του παρατηρητή στη διαδικασία αυτή. Αυτός μπορεί να είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί επίσης να είναι μία διεθνής αντιπροσωπεία”, λέει ο Τζεμίλ Μπαγίκ προσθέτοντας: “Χρειαζόμαστε ένα μεσολαβητή, χρειαζόμαστε παρατηρητές. Και εμείς θα δεχόμασταν και τους Αμερικανούς. Κατά την γνώμη μας, τα πράγματα κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Σχετικά άρθρα