Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζούκερμπεργκ προετοιμάζεται για το τέλος του κόσμου – Το υπερπολυτελές συγκρότημα στη Χαβάη με το υπόγειο καταφύγιο των 5.000 τ.μ.!

Ο Ζούκερμπεργκ προετοιμάζεται για το τέλος του κόσμου – Το υπερπολυτελές συγκρότημα στη Χαβάη με το υπόγειο καταφύγιο των 5.000 τ.μ.!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Πλούσιοι και Διάσημοι, Τέλος του Κόσμου, Χαβάη,

Ραγδαία έχει αυξηθεί η ζήτηση τα τελευταία χρόνια μεταξύ των μεγιστάνων για υπερπολυτελή καταφύγια που θα διασώσουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους σε περίπτωση που έρθει το… τέλος του κόσμου!

Ένας από αυτούς είναι και ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Wired, φέρεται να χτίζει ένα υπερπολυτελές συγκρότημα 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη Χαβάη, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα διαθέτει ένα υπόγειο καταφύγιο ενεργειακά αυτόνομο και με διατροφική αυτάρκεια.

Η κατασκευή του συγκροτήματος, σύμφωνα με το αμερικανικό Μέσο, βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο ακριβά ιδιωτικά κατασκευαστικά έργα στη σύγχρονη ιστορία.

Η υπόγεια σήραγγα και η καταπακτή διαφυγής,/h2>

Μέσα στο υπερσύγχρονο και χλιδάτο συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται στο νησί Καουάι, θα βρίσκονται περισσότερα από δώδεκα κτίρια με δύο κεντρικές επαύλεις που θα συνδέονται με υπόγεια σήραγγα που θα οδηγεί στο καταφύγιο των 5.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ θα υπάρχει και καταπακτή διαφυγής προσβάσιμη μέσω σκάλας.

Τουλάχιστον 30 υπνοδωμάτια και 30 μπάνια, ξενώνες και δεντρόσπιτα θα συνδέονται, επίσης, μεταξύ τους, με γέφυρες από σχοινιά.

Πόρτα «ανθεκτική στις εκρήξεις»

Σύμφωνα με το Wired, το υπόγειο καταφύγιο θα διαθέτει, επίσης, μία εξαιρετικά «ανθεκτική στις εκρήξεις» πόρτα από σκυρόδεμα και χάλυβα.

Η είσοδος αλλά και η έξοδος από το συγκρότημα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Οι περισσότερες κεντρικές πόρτες διαθέτουν συστήματα ασφαλείας με κωδικούς.

Σε όλους τους χώρους υπάρχει ηχομόνωση, ενώ η βιβλιοθήκη διαθέτει μια μυστική ή «τυφλή» πόρτα.

Κάμερες ασφαλείας θα υπάρχουν σε κάθε γωνιά του συγκροτήματος, ενώ γύρω από αυτό υπάρχει ένα τείχος έξι μέτρων.

Σύμφωνα με τις πηγές του Wired, οι κατασκευαστές στοχεύουν σε ένα συγκρότημα εντελώς αυτάρκες.

Μια δεξαμενή νερού – διαμέτρου 16,5 μέτρων και ύψους 5,4 μέτρων μαζί με ένα σύστημα αντλιών θα εγκατασταθεί στην ιδιοκτησία των 1.400 στρεμμάτων, όπου κτηνοτροφικές και γεωργικές εγκαταστάσεις παρέχουν, ήδη, πηγές τροφής.

Σχετικά άρθρα