Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική MİT συλλαμβάνει πολίτες στην κατεχόμενη βόρεια Συρία και τους μεταφέρει στην Τουρκία

Η τουρκική MİT συλλαμβάνει πολίτες στην κατεχόμενη βόρεια Συρία και τους μεταφέρει στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MİT συνέλαβε εννέα πολίτες στην τουρκοκρατούμενη συροκουρδική παραμεθόρια πόλη Ρας αλ Αΐν, στη βορειοανατολική Συρία, με το πρόσχημα της προώθησης της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) και υποκίνησης κατά του τουρκικού κράτους.

Πηγή από την υποστηριζόμενη από την Τουρκία «Στρατονομία» είπε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, σε συνεργασία με τη «Στρατονομία», απέκλεισαν τα σπίτια των συλληφθέντων.

Η πηγή πρόσθεσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο 16χρονος Οσάμα Σαλούμ και η 31χρονη Ζαχίντα Σαλούμ.

«Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Αντιτρομοκρατικό Κέντρο στη Ρας αλ Αΐν».

Η πηγή ανέφερε περαιτέρω ότι οι κατηγορίες περιλαμβάνουν υποκίνηση κατά του τουρκικού κράτους και προώθηση της AANES, την οποία η Τουρκία θεωρεί παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν στην Τουρκία για περαιτέρω έρευνα για λόγους τουρκικής εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ισλαμιστικής φιλοτουρκικής «Στρατονομίας».

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν αυξήσει τις επιδρομές και τις συλλήψεις με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Επιπλέον, υπήρξε μια αλλαγή στην προηγούμενη προσέγγισή τους για την τοποθέτηση ατόμων σε φυλακές εντός των κατεχόμενων περιοχών από την Τουρκία στη Συρία. Οι συλληφθέντες μεταφέρονται τώρα απευθείας στην Τουρκία.

Τρεις παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρας αλ Αΐν τον Δεκέμβριο, με κρατούμενους να μεταφέρονται σε φυλακές στη Σανλιούρφα, στη νότια Τουρκία.

Σχετικά άρθρα