Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί δίνουν αντιαεροπορικά στους Κούρδους Πεσμεργκά (Ιράκ) για να αμύνονται στις επιθέσεις ντρόουν

Οι Αμερικανοί δίνουν αντιαεροπορικά στους Κούρδους Πεσμεργκά (Ιράκ) για να αμύνονται στις επιθέσεις ντρόουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά,

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε αμυντικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, δείχνοντας ισχυρή υποστήριξη για την περιοχή του Κουρδιστάν και τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράκ, παρέχοντάς τους συστήματα αεράμυνας για να βοηθήσουν αυτές τις περιοχές να αμυνθούν από επιθέσεις με drone και πυραύλους.

«Γενικά. Το αργότερο την 1η Φεβρουαρίου 2024, ο Υπουργός Άμυνας, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, θα αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης για να εξοπλίσει και να εκπαιδεύσει τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και τις κουρδικές δυνάμεις Πεσμεργκά για να αμυνθούν σε επιθέσεις με πυραύλους, πυραύλους και μη επανδρωμένα συστήματα», αναφέρεται στο νομοσχέδιο.

«Το σχέδιο δράσης θα βασίζεται και θα ενημερώνεται από τα αποτελέσματα της έκθεσης που υποβάλλεται από τον Υπουργό Άμυνας σύμφωνα με το άρθρο 1237 του Νόμου για την Εθνική Άμυνας του James M. Inhofe για το οικονομικό έτος 2023 (Δημόσιος νόμος 117-263, 136 Stat . 2839)».

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ η υποστήριξη για την άμυνα αυξάνεται, υπάρχει μια αλλαγή στη χρηματοδότηση.

Ο προϋπολογισμός για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και την παροχή βοήθειας σε βασικές δυνάμεις όπως οι Πεσμεργκά, οι SDF και οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας αντιμετωπίζει μείωση.

Αυτή η απόφαση προέρχεται από αλλαγές στον Νόμο περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας για το οικονομικό έτος 2012.

Αυτή η πράξη επεκτείνει την υποστήριξη για το Γραφείο Συνεργασίας για την Ασφάλεια στο Ιράκ μέχρι το οικονομικό έτος 2024 και προσαρμόζει ανάλογα τα κεφάλαια

Μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2024, θα αναπτυχθεί ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης για την εκπαίδευση των ιρακινών και κουρδικών δυνάμεων ενάντια σε επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την παροχή απαραίτητου εξοπλισμού και εκπαίδευσης για αποτελεσματική χρήση.

«Η παροχή διαθέσιμου εξοπλισμού στο Ιράκ και στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν για την αντιμετώπιση των αεροπορικών και πυραυλικών απειλών που αναφέρονται στην έκθεση, για να συμπεριληφθούν συστήματα αεράμυνας, για την αντιμετώπιση επιθέσεων από πυραύλους, ρουκέτες και μη επανδρωμένα συστήματα», τονίζεται στο νομοσχέδιο.

Η εφαρμογή αναμένεται να ξεκινήσει εντός 90 ημερών, εκτός εάν καθυστερήσει ο Υπουργός Άμυνας λόγω πιθανών επιπτώσεων στα αποθέματα και την ετοιμότητα των ΗΠΑ.

Ο Υπουργός Άμυνας πρέπει να ενημερώνει τις επιτροπές άμυνας του Κογκρέσου για οποιαδήποτε καθυστέρηση και να παρέχει ενημερώσεις κάθε 30 ημέρες.

Επιπλέον, μια διεξοδική ενημέρωση για την πρόοδο έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου 2024, προσφέροντας πληροφορίες για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες κατά των αεροπορικών και πυραυλικών απειλών στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένου του Κουρδιστάν.

Αυτό ακολουθεί την αύξηση των επιθέσεων με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από ομάδες φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής σε βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή του Κουρδιστάν και στο Ιράκ. Αυτές οι πολιτοφυλακές πιστεύουν ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει το Ισραήλ στη σύγκρουσή του στη Γάζα.

Σχετικά άρθρα