Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγνωστοι έκλεψαν την περίφημη επιγραφή στο Νταχάου

Άγνωστοι έκλεψαν την περίφημη επιγραφή στο Νταχάου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδόλφος Χίτλερ, Γερμανία, Ναζί,

Η μεταλλική επιγραφή “Arbeit Macht Frei” (“Η εργασία απελευθερώνει”) στην πύλη του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Νταχάου, εκλάπη από αγνώστους, σύμφωνα με ανακοίνωση των γερμανικών Αρχών την Κυριακή.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι όποιος έκλεψε την επιγραφή, που έχει 2 μέτρα ύψος και 95 εκ. πλάτος, θα έπρεπε να έχει σκαρφαλώσει σε μια άλλη πύλη για να μπορέσει να την φτάσει και να την κατεβάσει.

Πριν μερικά χρόνια, η αντίστοιχη πινακίδα είχε κλαπεί και από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, με έναν νεοναζί να βρίσκεται πίσω από την κλοπή. Οι αρχές υποπτέυονται ότι, πιθανόν, νεοναζί να βρίσκονται πίσω και από αυτή την περίπτωση κλοπής.

Το Νταχάου φρουρείται από ιδιωτική εταιρία ασφαλείας, αλλά δεν υπάρχουν κάμερες επόπτευσης, με αποτέλεσμα οι αρχές να μην μπορούν να δουν πως οι δράστες αφαίρεσαν την κατασκευή.

Το 2009 ο Αντερς Χόγκστορμ, πρώην επικεφαλής ναζιστικού κόμματος, είχε αφαιρέσει την πινακίδα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και τελικά συνελήφθη στην Στοκχόλμη ένα χρόνο μετά. Η επιγραφή είχε βρεθεί λίγες μέρες μετά την κλοπή κομμένη στα τρία και είχε γίνει γνωστό ότι θα κατέληγε σε συλλέκτες – νεοναζί.

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου ήταν στρατόπεδο συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας που δημιούργησε η Γκεστάπο, μετά την άνοδο στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ, το 1933. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι εκτελέστηκαν εκεί.

Σχετικά άρθρα