Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ θεωρούν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) τοπικό εταίρο της Αμερικής στη Συρία

Οι ΗΠΑ θεωρούν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) τοπικό εταίρο της Αμερικής στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Συρία, Ρόμπερτ Φορντ, δήλωσε την Πέμπτη 14/12 ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα εγκαταλείψει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος θεωρεί τις SDF ως τοπικό εταίρο της Αμερικής στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε στις 7 Δεκεμβρίου τις απειλές του για εισβολή σε περιοχές στη βόρεια Συρία.

Τα σχόλια του Φορντ έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu στο Παγκόσμιο Φόρουμ της τουρκικής δημόσιας τηλεόρασης TRT στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Φορντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι αφοσιωμένη στη διατήρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία και τόνισε τη σημασία της ύπαρξης ενός αξιόπιστου τοπικού εταίρου στο έδαφος, όπως οι SDF, με τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν συνεργασία την τελευταία δεκαετία.

Ο Φορντ τόνισε ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκμεταλλεύεται τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες μεταξύ των SDF και παραστρατιωτικών που συνδέονται με τη συριακή κυβέρνηση και το Ιράν στην Περιφέρεια της Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία.

Στις 7 Δεκεμβρίου, η Γερουσία των ΗΠΑ καταψήφισε το νομοσχέδιο του γερουσιαστή Ραντ Πολ για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία με ψήφους 13-84.

Η ψηφοφορία υπογραμμίζει την ισχυρή πολιτική υποστήριξη για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία, είπε ο Φορντ.

Σχετικά άρθρα