Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στη Δανία – Συνελήφθησαν επτά τζιχαντιστές

Η Χαμάς ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στη Δανία – Συνελήφθησαν επτά τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Γερμανία, Δανία, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Ολλανδία, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Οι ισραηλινές Αρχές ανακοίνωσαν ότι στο τρομοκρατικό σχέδιο που αποτράπηκε στη Δανία εμπλέκονται αρκετοί ύποπτοι «που επιχειρούσαν για λογαριασμό», της Χαμάς, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα (14/12) το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι επτά άτομα που συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και επιβολής του νόμου της Δανίας για τον σχεδιασμό επίθεσης εναντίον αμάχων «ενεργούσαν για λογαριασμό» της ισλαμιστικής οργάνωσης.

«Μετά από μια ολοκληρωμένη έρευνα, οι υπηρεσίες πληροφοριών και επιβολής του νόμου της Δανίας συνέλαβαν επτά άτομα που ενεργούσαν για λογαριασμό της Χαμάς και απέτρεψαν μια επίθεση, στόχος της οποίας ήταν να σκοτωθούν αθώοι πολίτες σε ευρωπαϊκό έδαφος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Στόχος τους ήταν να εντοπίσουν μια αποθήκη όπλων στην Ευρώπη, που είχε στηθεί για λογαριασμό της Χαμάς

Και προστίθεται: «Τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, η Χαμάς προσπαθεί να επεκτείνει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες σε όλο τον κόσμο, ιδίως στην Ευρώπη, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες της για επιθέσεις σε ισραηλινούς, εβραϊκούς και δυτικούς στόχους με οποιοδήποτε τίμημα».

«Η Χαμάς εργάζεται αμείλικτα για την επέκταση των επιχειρήσεών της στην Ευρώπη, αποτελώντας απειλή για την ασφάλεια των χωρών αυτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Χειροπέδες σε μέλη της Χαμάς σε Γερμανία και Ολλανδία

Σημειώνεται ότι τρεις συλλήψεις μελών της οργάνωσης έγιναν επίσης στην Γερμανία και μία στην Ολλανδία.

Τα άτομα συνελήφθησαν αφού κρίθηκαν ύποπτα ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε εβραϊκά ιδρύματα στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσαν οι γερμανικές εισαγγελικές Αρχές.

Τρεις από τους υπόπτους, έχουν τεθεί υπό κράτηση στο Βερολίνο και ένας άλλος στην Ολλανδία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται εδώ και χρόνια ότι είναι μέλη της Χαμάς και πως έχουν λάβει μέρος σε επιχειρήσεις της οργάνωσης στο εξωτερικό στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος τους ήταν να εντοπίσουν μια αποθήκη όπλων στην Ευρώπη, που είχε στηθεί για λογαριασμό της Χαμάς.

Τα όπλα αυτά επρόκειτο να μεταφερθούν στο Βερολίνο για να χρησιμοποιηθούν σε πιθανές επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους στην Ευρώπη.

«Μετά τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς κατά Ισραηλινών, οι επιθέσεις κατά Εβραίων σε εβραϊκά ιδρύματα έχουν επίσης αυξηθεί στη χώρα μας μέσα στις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης, Μάρκο Μπούσμαν, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις συλλήψεις.

«Συνεπώς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι Εβραίοι στη χώρα μας δεν θα χρειαστεί να φοβηθούν ξανά για την ασφάλειά τους», τόνισε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιμέτωπη αυτή την περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω του πολέμου στη Γάζα.

«Με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και την πόλωση που προκαλεί στην κοινωνία μας, με την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ», είπε προσερχόμενη σε συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σχετικά άρθρα