Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκκένωση στη Βεγγάζη για επιχείρηση ενάντια σε ισλαμιστές

Εκκένωση στη Βεγγάζη για επιχείρηση ενάντια σε ισλαμιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βεγγάζη, Ισλαμιστές,

Εκκένωση συνοικίας στη Βεγγάζη έως το μεσημέρι της Δευτέρας ζητά ο στρατός της Λιβύης, καθώς προετοιμάζεται ευρεία στρατιωτική επιχείρηση ενάντια σε ισλαμιστές που κατέχουν τμήματα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

“Ο επικεφαλής του στρατού ζητά από όλους τους κατοίκους της περιοχής Ασάμπρι να φύγουν μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι (της Δευτέρας)” δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αχμέντ αλ-Μεσμάρι.

Προηγουμένως, ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ανσάρ αλ-Σαρία έχουν καταφύγει στη συγκεκριμένη συνοικία αφότου οι λιβυκές δυνάμεις ανακατέλαβαν περιοχές τις οποίες έλεγχαν οι ισλαμιστές.

Από τις επιχειρήσεις του στρατού που υποστηρίζεται από δυνάμεις πιστές στον πρώην στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, κατά των ισλαμιστικών ομάδων, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 230 άνθρωποι.

Ο στρατός υποστηρίζει ότι έχει ανακαταλάβει αρκετές συνοικίες τις οποίες κατείχαν από τον Αύγουστο οι ισλαμιστές αν σε άλλες περιοχές στα ανατολικά της πόλης οι μάχες συνεχίζονται. Η κατάσταση στη Βεγγάζη όπως και σε άλλα σημεία της Λιβύης είναι εξαιρετικά ρευστή καθώς έως τώρα οι κυβερνητικές δυνάμεις αδυνατούσαν να ελέγξουν ολοκληρωτικά τις ομάδες των πολιτοφυλάκων.

Σχετικά άρθρα