Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ουζέι Μπουλούτ εξηγεί γιατί οι ισλαμιστές έχουν εμμονή με την κατάκτηση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

Η Ουζέι Μπουλούτ εξηγεί γιατί οι ισλαμιστές έχουν εμμονή με την κατάκτηση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσσαλονίκη, Ισλάμ, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Οθωμανική Αυτοκρατορία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Gatestone Institute δημοσιεύει άρθρο της Ουζέι Μπουλούτ (Uzay Bulut) με τίτλο «Why Are Islamists Claiming Non-Muslim Land?» με θέμα τους ιστορικούς και θρησκευτικούς λόγους των εδαφικών διεκδικήσεων μη μουσουλμανικών περιοχών από τους ισλαμιστές με εκτενή αναφορά στις τουρκικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας απειλεί να εισβάλει και να προσαρτήσει ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να ισχυρίζονται ψευδώς και επανειλημμένα ότι «152 ελληνικά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο ανήκουν στην Τουρκία». Αυτά τα νησιά ιστορικά και νομικά… ανήκουν στην Ελλάδα, αναφέρει εισαγωγικά η δημοσιογράφος.

Εν τω μεταξύ, τα τουρκικά στρατεύματα συνεχίζουν να παραβιάζουν την ελεγχόμενη από τον ΟΗΕ νεκρή ζώνη στην Κυπριακή Δημοκρατία, το 36% της οποίας ο τουρκικός στρατός κατέχει παράνομα από το 1974.

Ο εδαφικός επεκτατισμός αποτελεί προφανώς σημαντικό μέρος της ατζέντας της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν.

Δυστυχώς, το πολιτικό Ισλάμ είναι μια ιδεολογία κατάκτησης και κυριαρχίας.

Για περισσότερα από 600 χρόνια, από το 1299 στην Ανατολία (σημερινή Τουρκία) έως το τέλος το 1922, οι Οθωμανοί Τούρκοι εισέβαλαν και κατέλαβαν έθνη σε τρεις ηπείρους.

Τα έθνη αυτά περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, το μεγαλύτερο μέρος των Βαλκανίων (όπως η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Αλβανία και η Ρουμανία), την Ουγγαρία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Ισραήλ (που τότε ονομαζόταν Παλαιστίνη), τον Λίβανο, τη Συρία, μέρος της Αραβίας και ένα σημαντικό μέρος της Βόρειας Αφρικής.

Από την ίδρυσή του στην Αραβία τον έβδομο αιώνα, το Ισλάμ διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο με τη βοήθεια του σπαθιού.

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, ολόκληρος ο κόσμος χωρίζεται στο «dar al-Islam» (έδαφος της υποταγής στον Αλλάχ – η λέξη «Ισλάμ» είναι αραβική και σημαίνει «υποταγή»), το οποίο υποδηλώνει τις περιοχές όπου επικρατεί το Ισλάμ, και στο «dar al-harb» (έδαφος του πολέμου), το οποίο αναφέρεται σε μη μουσουλμανικά εδάφη, που δεν έχουν ακόμη κατακτηθεί.

Οι ισλαμιστές πιστεύουν ότι από τη στιγμή που μια χώρα έχει περιέλθει υπό ισλαμική κατοχή και αποικιοκρατία, η κατακτημένη γη είναι για πάντα ισλαμική…

Οι ισλαμιστές υπέρμαχοι της υπεροχής του Ισλάμ (supremacists), όπως ο Ερντογάν, πιστεύουν ότι επειδή η Θεσσαλονίκη ήταν κάποτε υπό την κατοχή της ισλαμικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι για πάντα μουσουλμανική γη και πρέπει να επιστραφεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη της.

Η Ιερουσαλήμ ήταν υπό οθωμανική κατοχή για τέσσερις αιώνες (1517-1917).

Ο εβραϊκός λαός, ωστόσο, αντιστρέφοντας αυτό το πρότυπο της ισλαμικής αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού, επανίδρυσε την πατρίδα του, το σημερινό Ισραήλ, το 1948.

Οι ισλαμιστές δεν έχουν ακόμη επουλώσει την πληγή, καθώς την αντιλαμβάνονται ως προσβολή εκ μέρους του εβραϊκού λαού του Ισραήλ που αντέστρεψε την ισλαμική κατάκτηση.

Επομένως, οι ισλαμιστές λένε ότι θέλουν να ανακαταλάβουν την Ιερουσαλήμ και το υπόλοιπο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το δόγμα, η μόνη θρησκεία που θα έπρεπε να κυριαρχεί σε αυτά τα εδάφη -ή σε οποιαδήποτε άλλα εδάφη- είναι το Ισλάμ.

Οι χριστιανοί και οι Εβραίοι θα μπορούσαν να είναι μόνο «dhimmis», υποκείμενα δεύτερης κατηγορίας, ανεκτά υποκείμενα ενός ισλαμικού κράτους, όπου τους επιτρέπεται να παραμείνουν ζωντανοί μόνο με την ανοχή να πληρώνουν έναν υψηλό «φόρο προστασίας», τη «jizya».

Σύμφωνα με τις ισλαμικές γραφές, ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός είναι απλώς διαστρεβλωμένες εκδοχές του Ισλάμ.

Κατά την ισλαμική άποψη, αρχικά υπήρχε μόνο το Ισλάμ, το οποίο οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί αργότερα διαστρέβλωσαν σε Ιουδαϊσμό και Χριστιανισμό.

Όλη η ιστορία, με αυτή τη νοοτροπία, είναι επομένως αρχικά ισλαμική ιστορία και όλες οι μεγάλες μορφές της βιβλικής ιστορίας, από τον Αδάμ και την Εύα, είναι επομένως μουσουλμάνοι.

Σύμφωνα με το Ισλάμ, ο Αβραάμ, ο Δαβίδ, ο Μωυσής και ο Ιησούς είναι επίσης μουσουλμάνοι.

Έτσι, κάθε τόπος που σχετίζεται με αυτούς, κατά την άποψη αυτή, είναι μουσουλμανικό έδαφος.

Πολλοί άλλοι βλέπουν αυτά τα γεγονότα – όπως οι Εβραίοι, που ήταν ο αυτόχθονος πληθυσμός του σημερινού Ισραήλ και είχαν «κλέψει» τη γη τους από τους Οθωμανούς – παρόμοια με τον τρόπο που ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στο βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1974, ή με τον τρόπο που η χριστιανική Βυζαντινή (Ανατολική Ρωμαϊκή) Αυτοκρατορία «κλάπηκε» από τον Οθωμανό σουλτάνο Μεχμέτ Β’ και τα στρατεύματά του στις 29 Μαΐου 1453, όταν εισέβαλαν στην Κωνσταντινούπολη και μπήκαν θριαμβευτικά στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, αφού πολιορκούσαν την πόλη για 55 ημέρες.

Πολλοί ισλαμιστές έχουν ως εκ τούτου εμμονή με την κατάκτηση του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ινδίας για τον Αλλάχ – και στη συνέχεια του υπόλοιπου μη μουσουλμανικού κόσμου.

Σχετικά άρθρα