Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διδάσκει την κουρδική γλώσσα

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διδάσκει την κουρδική γλώσσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ,

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ξεκίνησε τη διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας για πρώτη φορά στην ιστορία του, μετά από απαιτήσεις φοιτητών από την κουρδική κοινότητα.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ιδρύθηκε το 1636, είναι το παλαιότερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο.

Το μάθημα, που ξεκίνησε αυτό το φθινόπωρο, δεν επικεντρώνεται μόνο στη διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας, αλλά και στον κουρδικό πολιτισμό, την ιστορία και την πολιτική.

Το πανεπιστήμιο κάλεσε τον ανθρωπολόγο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Bentley, Αχμέντ Μουχάμαντ Πουρ, ο οποίος είναι από το Ανατολικό Κουρδιστάν (Ιράν), να διδάξει σε αυτό το μάθημα.

Ο καθηγητής Αχμέντ Μουχάμαντ Πουρ έγραψε στην φοιτητική ιστοσελίδα «The Harvard Crimson»:

«Πώς μπορούμε να μιλήσουμε για έννοιες της Μέσης Ανατολής χωρίς να μιλάμε για διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας ή μη διδασκαλία της;

»Είμαι ευχαριστημένος με αυτό το βήμα και ότι επιτέλους έχουμε ένα βασικό μάθημα στη διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας».

Η κουρδική γλώσσα ξεπερνά τις περσικές, τουρκικές και αραβικές γλώσσες ως η όγδοη πλουσιότερη γλώσσα στον κόσμο, με 918.123 λέξεις.

Σχετικά άρθρα