Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι «εξουδετέρωσε» 1.976 Κούρδους αντάρτες το 2023

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι «εξουδετέρωσε» 1.976 Κούρδους αντάρτες το 2023
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τουρκία,

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του την Κυριακή 10/12 δημοσίευσε μια ενημέρωση για τον συνεχιζόμενο πόλεμο της χώρας ενάντια στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), υποστηρίζοντας ότι τουλάχιστον 1.976 μέλη έχουν «εξουδετερωθεί» μέχρι στιγμής το 2023.

«Η Τουρκία έχει εξουδετερώσει έως και 1.976 τρομοκράτες PKK/YPG από την αρχή του τρέχοντος έτους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κρύβονται πέρα από τα σύνορα στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο δήλωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Οι τουρκικές Αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» για να υπονοήσουν ενέργειες όπως η δολοφονία ή η σύλληψη στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας κατά του PKK.

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, η επίμονη σύγκρουση μεταξύ της Τουρκίας και του PKK έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινή ζωή σε μεγάλο μέρος της περιοχής του Κουρδιστάν.

Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις και οι βομβαρδισμοί έχουν οδηγήσει σε πολυάριθμες απώλειες αμάχων, με αποτέλεσμα την εκκένωση χιλιάδων χωριών.

Επιπλέον, πολλά ορεινά θέρετρα και εκτεταμένες γεωργικές εκτάσεις έχουν εγκαταλειφθεί ως αποτέλεσμα.

Την περασμένη εβδομάδα, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν μια κατοικημένη περιοχή στην υποσυνοικία Μπαμαρνέ της επαρχίας Ντουχόκ, προκαλώντας το θάνατο ενός Πεσμεργκά εκτός υπηρεσίας και τον τραυματισμό τριών πολιτών, συμπεριλαμβανομένου ενός βοσκού.

Σχετικά άρθρα