Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σφυροκοπά με πυροβολικό την Κομπάνι

Το Ισλαμικό Κράτος σφυροκοπά με πυροβολικό την Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Για να λέμε τα πράγματα στα αληθινά τους μεγέθη, οι ενισχύσεις που μπήκαν στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος Κομπάνι, δηλαδή περίπου 200 άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και 160 Πεσμεργκά (σύνολο 360 άνδρες) μόλις αναπληρώνουν τις απώλειες των Κούρδων του YPG.

Στην τελευταία καταμέτρηση, από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 26 Οκτωβρίου, οι Κούρδοι είχαν 302 νεκρούς και οι τζιχαντιστές 481 (χωρίς να υπολογιστούν σε αυτούς και οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές). Άρα, οι υπερασπιστές της πόλης, άνδρες και γυναίκες, παραμένουν στο ίδιο νούμερο, περίπου 2.000. Οι πολιορκητές πρέπει να είναι περισσότεροι από 14.000.

Η ουσιαστική βοήθεια από τις ενισχύσεις που έλαβαν οι Κούρδοι ήταν σε πυρομαχικά και ορισμένα βαριά όπλα (δηλαδή όλμους και αντιαρματικά), ενώ οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ, που έχουν πληθύνει, κατάφεραν να ανακόψουν την προέλαση των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος, από την πλευρά του, ισχυρίζεται μέσω Twitter ότι τα βαριά του όπλα, που βομβαρδίζει την πόλη, δεν έχουν πληγεί από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς και μάλιστα δημοσιεύει δύο φωτογραφίες με ένα κανόνι να ρίχνει στην Κομπάνι.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν οι φωτογραφίες είναι από τα περίχωρα της Κομπάνι και φυσικά εάν είναι πρόσφατες.

isis-1

isis-2

Σχετικά άρθρα