Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες προς το Ισραήλ από τη νότια Λωρίδα της Γάζας

Η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες προς το Ισραήλ από τη νότια Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) λένε ότι η Χαμάς συνέχισε να εκτοξεύει ρουκέτες από μια «ανθρωπιστική ζώνη» που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Αλ Μαουάσι στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Οι IDF λένε ότι χθες στις 6 μ.μ., «τρομοκράτες της Χαμάς εκτόξευσαν πολυάριθμους πυραύλους προς το Ισραήλ από την καθορισμένη ανθρωπιστική ζώνη».

Άλλοι τέσσερις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Αλ Μαουάσι στις 1.56 μ.μ. και 2.16 μ.μ., αλλά «προσγειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και έθεσαν σε κίνδυνο πολλούς πολίτες στη Γάζα», αναφέρει.

«Αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η Χαμάς εκμεταλλεύεται την ανθρωπιστική ζώνη του Ισραηλινού Στρατού για τρομοκρατική δραστηριότητα», λένε οι IDF.

Οι IDF δημοσίευσαν ένα ενδεικτικό γραφικό που δείχνει τις θέσεις των εκτοξεύσεων πυραύλων από το Αλ Μαουάσι, καθώς και μια εικόνα που δείχνει έναν εκτοξευτή πυραύλων.

Η ανθρωπιστική ζώνη στο Αλ Μαουάσι είναι μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί από τις IDF ως ασφαλής για τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ συνεχίστηκαν από άλλες τοποθεσίες της νότιας και κεντρικής Γάζας τις τελευταίες ημέρες, σε περιοχές όπου ο Ισραηλινός Στρατός δεν επιχειρεί στο έδαφος.

Σχετικά άρθρα