Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Φιλότουρκοι «στρατονόμοι» συνέλαβαν τρεις δασκάλους στην τουρκοκρατούμενη Εφρίν επειδή αφαίρεσαν την τουρκική σημαία από σχολείο

Συρία: Φιλότουρκοι «στρατονόμοι» συνέλαβαν τρεις δασκάλους στην τουρκοκρατούμενη Εφρίν επειδή αφαίρεσαν την τουρκική σημαία από σχολείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι, Χαλέπι,

Η φιλοτουρκική Στρατονομία του φιλοτουρκικού ισλαμιστικού Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), μίας παραστρατιωτικής δύναμης από κυρίως Τουρκμένους της Συρίας, που υποστηρίζεται από την Τουρκία, συνέλαβε την Πέμπτη 7/12 τρεις δασκάλους σε μια πόλη στην ύπαιθρο της κατεχόμενης συροκουρδικής πόλης Εφρίν/Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, με την κατηγορία ότι αφαίρεσαν την τουρκική σημαία από μια σχολική τάξη.

Μια τοπική πηγή είπε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press ότι η Στρατονομία του SNA συνέλαβε τρεις δασκάλους ενός σχολείου στο κέντρο της πόλης Μπαλμπούλ, που βρίσκεται στην ύπαιθρο της Εφρίν, και τους μετέφερε στις φυλακές της Μπαλμπούλ.

Η πηγή πρόσθεσε ότι οι δάσκαλοι κατηγορούνται για την αφαίρεση της τουρκικής σημαίας από μια από τις τάξεις του σχολείου.

Στις 29 Νοεμβρίου, η Πολιτική Αστυνομία του SNA συνέλαβε τέσσερις δασκάλους που παραιτήθηκαν από το Τουρκικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο Yunus Emre στην Εφρίν.

Οι δάσκαλοι είχαν παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ατζέντα του ινστιτούτου για την προώθηση της τουρκικής γλώσσας και πολιτισμού στην κατεχόμενη (τουρκοκρατούμενη) περιοχή.

Σχετικά άρθρα