Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός σκότωσε οπλαρχηγό της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ

Ο συριακός στρατός σκότωσε οπλαρχηγό της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν την Κυριακή περιοχές στην ύπαιθρο των επαρχιών Ιντλίμπ και Χαλεπίου, στη βορειοδυτική Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ηγέτης στις τάξεις της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρρα – συριακή Αλ Κάιντα).

Ένας οπλαρχηγός στην αίθουσα επιχειρήσεων Αλ Φαθ Αλ Μουμπίν που συνδέεται με την HTS υποστήριξε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις στόχευσαν τα χωριά Φατέρα, αλ Μπαρά, Καφρ Οβεΐντ και Ματζνταλίγια στη νότια περιφέρεια της Ιντλίμπ με πυροβολικό και ρουκέτες, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων, μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί.

Πρόσθεσε, μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press, ότι ο Αμπού Χαϊντέρ Φαλούτζα, ένας Ιρακινός οπλαρχηγός στην Ταχρίρ αλ Σαμ, σκοτώθηκε μαζί με τον σύντροφό του, Αμπού Τάλχα αλ Σάμι, από κατευθυνόμενο πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις που έπληξε το στρατιωτικό τους όχημα ενώ έφευγαν από την πόλη της Ταφτανάζ, ανατολικά της Ιντλίμπ.

Η πηγή είπε επίσης ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης τα χωριά Καφρ Ταάλ και τα περίχωρα της πόλης Καφρ Νουράν στο δυτικό Χαλέπι, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για ανθρώπινες απώλειες.

Σχετικά άρθρα