Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούτι της Υεμένης επιτέθηκαν σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο και σε εμπορικά

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούτι της Υεμένης επιτέθηκαν σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο και σε εμπορικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Ερυθρά Θάλασσα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Ναυτιλία, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Πεντάγωνο, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο, και πολλά εμπορικά πλοία, δέχθηκαν επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε την Κυριακή 3/12 το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με τους Times of Israel η εξέλιξη αυτή πιθανότατα σηματοδοτεί κλιμάκωση των θαλάσσιων επιθέσεων στη Μέση Ανατολή οι οποίες συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Λίγο αργότερα, οι Χούτι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε δύο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις στο (αντιτορπιλικό) USS Carney και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παράσχουμε πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες», αναφέρει από πλευράς του το Πεντάγωνο.

Το Πεντάγωνο δεν προσδιόρισε από πού πίστευε ότι προήλθαν τα πυρά.

Ωστόσο, οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και drones και πυραύλους με στόχο το Ισραήλ καθώς διεξάγει πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο βρετανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι υπήρξε επίθεση με drone και εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγές ασφαλείας των θαλασσίων μεταφορών ανέφεραν ότι ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου επλήγη από τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η βρετανική εταιρία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey ανακοίνωσε ότι ένα άλλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων φέρεται να υπέστη ζημιά από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σχεδόν 63 μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της βόρειας Υεμένης.

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι επιτέθηκαν σε δύο πλοία στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, προσθέτοντας ότι τα «ισραηλινά» σκάφη έγιναν στόχος για τον πόλεμο στη Γάζα.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Χούτι αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν «επιχείρηση εναντίον δύο ισραηλινών πλοίων στο (στρατηγικής σημασίας) στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ», που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν, στοχεύοντας το πρώτο με «πύραυλο και το δεύτερο πλοίο με drone».

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι τα δύο πλοία έχουν σχέση με το Ισραήλ.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ένα αντιτορπιλικό του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το USS Carney (φωτογραφία), και ορισμένα εμπορικά πλοία δέχθηκαν επίθεση.

Οι Χούτι έχουν επιτεθεί και σε άλλα πλοία τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένα ισραηλινών συμφερόντων.

Σχετικά άρθρα