Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: «Ο αποκλεισμός της Χαμάς ή η καταστροφή της Χαμάς δεν αποτελούν ένα ρεαλιστικό σενάριο»

Ερντογάν: «Ο αποκλεισμός της Χαμάς ή η καταστροφή της Χαμάς δεν αποτελούν ένα ρεαλιστικό σενάριο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Η ευκαιρία για ειρήνη μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας στη Γάζα χάθηκε για την ώρα δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, καταλογίζοντας ευθύνες στο Ισραήλ για την «αδιάλλακτη» στάση του.

«Από την αρχή τονίζαμε ότι είμαστε υπέρ μιας μόνιμης εκεχειρίας αντί μιας ανθρωπιστικής παύσης…

»Υπήρξε μια ευκαιρία για ειρήνη εδώ και δυστυχώς την χάσαμε αυτή την ευκαιρία για την ώρα εξαιτίας της ασυμβίβαστης προσέγγισης του Ισραήλ» ανέφερε συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι δεν χάνει τις ελπίδες του για μια ειρήνη διαρκείας προσθέτοντας ότι η Χαμάς δεν μπορεί να εξαιρεθεί από μια πιθανή επίλυση της κρίσης, σύμφωνα με το NTV.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στη λύση των δύο κρατών…

»Ο αποκλεισμός της Χαμάς ή η καταστροφή της Χαμάς δεν αποτελούν ένα ρεαλιστικό σενάριο» είπε.

Όπως σημείωσε ο Ερντογάν, μια ομάδα επαφής που θα απαρτίζεται από τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης και τον Αραβικό Σύνδεσμο θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ για να συζητήσει για την πιθανή επίλυση της σύγκρουσης στη Γάζα έπειτα από συναντήσεις της με τις Αρχές στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη και τα Ηνωμένα Έθνη.

Η εκεχειρία στη Γάζα που ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου είχε παραταθεί δύο φορές, αλλά έπειτα από επτά μέρες στη διάρκεια των οποίων γυναίκες, παιδιά και μη Ισραηλινοί όμηροι απελευθερώθηκαν, όπως και ένας αριθμός Παλαιστίνιων κρατουμένων, οι διαμεσολαβητές απέτυχαν να βρουν τρόπο για την απελευθέρωση περισσότερων.

Σχετικά άρθρα