Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος: Η Χαμάς ευθύνεται για την επανέναρξη των μαχών στη Γάζα

Λευκός Οίκος: Η Χαμάς ευθύνεται για την επανέναρξη των μαχών στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λευκός Οίκος, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ο Λευκός Οίκος επεσήμανε ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη για την επανέναρξη των μαχών στη Γάζα την Παρασκευή 1/12 το πρωί, αλλά λέει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να συνεργάζονται με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και το Κατάρ για να προσπαθήσουν να επαναφέρουν την εκεχειρία.

«Η Χαμάς έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να παράσχει κατάλογο ομήρων που θα επέτρεπε περαιτέρω παράταση της παύσης πυρός», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος σημειώνει ότι η εκεχειρία επέτρεψε την απελευθέρωση περισσότερων από 100 ομήρων και την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Μπάιντεν και η ομάδα εθνικής ασφαλείας του «θα συνεχίσουν να παραμένουν βαθιά αφοσιωμένοι καθώς προσπαθούμε να απελευθερώσουμε τους εναπομείναντες ομήρους και να διατηρήσουμε και να επεκτείνουμε τη διεθνή ανθρωπιστική απάντηση», προσθέτει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα