Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλίνκεν σε Νετανιάχου: Να ληφθεί υπόψη η προστασία των πολιτών στη Νότια Γάζα πριν οποιαδήποτε επιχείρηση εκεί

Μπλίνκεν σε Νετανιάχου: Να ληφθεί υπόψη η προστασία των πολιτών στη Νότια Γάζα πριν οποιαδήποτε επιχείρηση εκεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη 30/11 με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε την ανάγκη προστασίας των αμάχων στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου πολλοί έχουν καταφύγει, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μπλίνκεν πραγματοποιεί το τρίτο του ταξίδι στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Κατά την συνάντησή του με τον Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ, ο Μπλίνκεν «υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν υπόψη η κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών και η προστασίας των πολιτών στη νότια Γάζα πριν από οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «προέτρεψε το Ισραήλ να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για να αποφευχθούν οι απώλειες πολιτών».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε συναντήσεις με τον Ισραηληνό πρρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ, ενώ συμμετείχε στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο της χώρας, όπου τόνισε την ανάγκη το Ισραήλ να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στη Δυτική Όχθη.

Ζήτησε έτσι από την ισραηλινή δικαιοσύνη να διώξει «τους εξτρεμιστές εποίκους που διαπράττουν βιαιότητες κατά των Παλαιστινίων στην (κατεχόμενη) Δυτική Όχθη».

Υπενθύμισε επίσης τη δέσμευση των ΗΠΑ να λάβουν απτά βήματα για την προώθηση ενός παλαιστινιακού κράτους που ζει με ειρήνη, ελευθερία και ασφάλεια δίπλα στο Ισραήλ.

Στο μεταξύ, ο Μπλίνκεν έχει ήδη φτάσει στη Ραμάλα για να συναντήσει τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Σχετικά άρθρα