Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

AHEPA: Η νεκρή ζώνη στην Κύπρο είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας – Κάθε παραβίαση σε αυτήν είναι τουρκική εισβολή

AHEPA: Η νεκρή ζώνη στην Κύπρο είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας – Κάθε παραβίαση σε αυτήν είναι τουρκική εισβολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία,

Η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και κάθε παράβαση είναι και μια νέα εισβολή στα δικά μας τα εδάφη, είπε την Τετάρτη ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Τσίβικος είπε επίσης ότι το Ύπατο Συνέδριο της AHEPA, τον επόμενο Ιούλιο για πρώτη φορά στα 100 χρόνια της ιστορίας της οργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στη Λάρνακα.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Κυβερνήτης της AHEPA στην Κύπρο, Γιώργος Καλλένος, ο κ. Τσίβικος ανέφερε ότι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα τεκταινόμενα και τα τελευταία γεγονότα.

«Όπως ξέρετε η AHEPA είναι η μεγαλύτερη οργάνωση του Ελληνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και μέσα από αυτή την οργάνωση μπορούμε πραγματικά να προσφέρουμε πάρα πολλά όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα και όσον αφορά το πρόβλημα της Κύπρου», είπε.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την απελευθέρωση της Κύπρου», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Τσίβικος είπε ότι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για το επεισόδιο στον Άγιο Δομέτιο και τη συνεχιζόμενη στάση των κατοχικών δυνάμεων στην Πύλα.

«Η ίδια δυστυχώς προσπάθεια από μέρους της Τουρκίας να νομιμοποιήσει κάποιες καταστάσεις συνεχίζεται», είπε, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, «θα κάνει αυτό που πρέπει» με πολλά διαβήματα αλλά και σε άλλες συνομιλίες με αντιπροσώπους ξένων χωρών που βρίσκονται στη χώρα και που μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση.

«Σίγουρα είναι πολύ ανησυχητικό, γιατί η Τουρκία προσπαθεί ουσιαστικά να νομιμοποιήσει τις ενέργειες της μέσα στην νεκρή ζώνη, η οποία είναι κυπριακό έδαφος.

»Αυτό είναι πολύ βασικό, και αυτό είναι και το δικό μας μήνυμα.

»Δεν είναι ξένο χώμα, είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και κάθε παράβαση είναι και μια νέα εισβολή στα δικά μας τα εδάφη», πρόσθεσε ο κ. Τσίβικος.

Ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA είπε επίσης ότι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και για το Ύπατο Συνέδριο της AHEPA «που για πρώτη φορά στα 100 χρόνια θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο τον επόμενο Ιούλιο στη Λάρνακα».

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την συνεργασία και την επιθυμία, «ούτως ώστε αυτό το Συνέδριο να στεφθεί με επιτυχία».

Ανέφερε ότι περιμένουν πάρα πολλή κόσμο από το εξωτερικό και ειδικά από την Αμερική και ότι αυτό είναι μια καλή ευκαιρία «να προβάλουμε το εθνικό μας θέμα, που είναι η συνεχιζόμενη κατοχή μετά από 50 χρόνια, αλλά την ίδια στιγμή να δώσουμε την ευκαιρία στους καλεσμένους μας και στους συνέδρους να γνωρίσουν την Κύπρο από κοντά και να γίνουν οι αυριανοί πρεσβευτές για την Κύπρο και τον Ελληνισμό».

Σχετικά άρθρα