Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν τρεις εισβολείς Τούρκους στρατιώτες στο ιρακινό Κουρδιστάν

Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν τρεις εισβολείς Τούρκους στρατιώτες στο ιρακινό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα 27/11 τον θάνατο τριών στρατιωτών της στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν εν μέσω των παράνομων συνεχιζόμενων τουρκικών επιχειρήσεων κατά του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

«Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ», μετέδωσε τη Δευτέρα 27/11 το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Οι στρατιώτες Νετζντέτ Τζαλίς (Necdet Calis) και Εμρά Γκουντούζ (Emrah Gunduz) σκοτώθηκαν και δύο ακόμα στρατιώτες τραυματίστηκαν λόγω επίθεσης Κούρδων ανταρτών στη ζώνη της επιχείρησης Claw-Lock της Τουρκίας.

«Ένας από τους τραυματίες υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του».

Η Τουρκία και το PKK έχουν εμπλακεί σε μια παρατεταμένη ένοπλη σύγκρουση τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, με εκτεταμένες συνέπειες που επηρεάζουν διάφορες περιοχές της περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.

Το PKK έχει δημιουργήσει σημαντική παρουσία στα δύσκολα, ορεινά εδάφη του Κουρδιστάν, καθιστώντας το συχνό στόχο τουρκικών αεροπορικών επιδρομών και επιθέσεων πυροβολικού.

Στις αρχές Οκτωβρίου, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε τον θάνατο ενός ακόμη στρατιώτη στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν.

Σχετικά άρθρα