Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάζα: Ελεύθερη η 4χρονη η Ισραηλινο-αμερικανίδα Αβιγκέιλ Αϊτάν – Είδε τους γονείς της να σκοτώνονται από τη Χαμάς

Γάζα: Ελεύθερη η 4χρονη η Ισραηλινο-αμερικανίδα Αβιγκέιλ Αϊτάν – Είδε τους γονείς της να σκοτώνονται από τη Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αμερικανοεβραϊκή Κοινότητα, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Εβραίοι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τζο Μπάιντεν, Χαμάς,

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία της 4χρονης Αβιγκέιλ Αϊτάν, η οποία ήταν μεταξύ των ομήρων της Χαμάς που απελευθερώθηκαν το βράδυ της Κυριακής.

Η υπόθεσή της είχε επισημανθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς φέρει και την αμερικανική υπηκοόητα.

Η 4χρονη είδε τη μητέρα της να σκοτώνεται μπροστά της στο κιμπούτς Κφαρ Αζά κατά τη διάρκεια της σφαγής της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και στη συνέχεια έτρεξε στον πατέρα της, ο οποίος τη θωράκισε με το σώμα του, καθώς οι τζιχαντιστές τον σκότωναν.

Στη συνέχεια έτρεξε στο σπίτι των γειτόνων της, όπου μαζί με αυτούς οδηγήθηκαν ως όμηροι στη Γάζα.

Έχει μάλιστα και δύο αδέλφια που επέζησαν της τραγωδίας.

Τα αδέλφια της δεν γνωρίζουν ακόμα ότι η 4χρονη απελευθερώθηκε.

Τόσο ο 9χρονος αδελφός της Μισέλ, όσο και η 6χρονη αδελφή της Αμαλία, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και παρακολουθούνται από ψυχολόγο.

Μάλιστα, το αγόρι είχε παραμείνει κρυμμένο σε μια ντουλάπα για 14 ώρες, από όταν τζιχαντιστές της Χαμάς εισέβαλαν στο σπίτι τους.

Έχουν όλα «μια ανοιχτή πληγή που δεν θα επουλωθεί ποτέ» τόνισε ο παππούς των παιδιών, ο οποίος δεν βλέπει την ώρα να αγκαλιάσει τη μικρή Αβιγκέιλ.

«Δεν θα της πω τίποτα. Θα τη φιλήσω, θα τη χαϊδέψω, θα την αγκαλιάσω. Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε» πρόσθεσε.

«Αυτό που υπέμεινε είναι αδιανόητο», λέει ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι γιόρτασε τα τέταρτα γενέθλιά της την Παρασκευή σε αιχμαλωσία και ότι είχε πιέσει προσωπικά για την απελευθέρωσή της σε πρόσφατη επικοινωνία με τον εμίρη του Κατάρ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι ο ίδιος, η σύζυγός του και τόσοι πολλοί Αμερικανοί προσεύχονται ώστε η 4χρονη Ισραηλινο-αμερικανίδα να είναι καλά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα