Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παράνομοι μετανάστες εισέρχονται στη Φινλανδία από τη Ρωσία – Οι Φινλανδοί συνοριοφύλακες υψώνουν φράγματα

Παράνομοι μετανάστες εισέρχονται στη Φινλανδία από τη Ρωσία – Οι Φινλανδοί συνοριοφύλακες υψώνουν φράγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Ρωσία, Συρία, Φινλανδία,

Περίπου 600 μετανάστες χωρίς την κατάλληλη βίζα προερχόμενοι από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, έφτασαν στη Φινλανδία τον Νοέμβριο, αναγκάζοντάς την να υψώσει φράγματα σε ορισμένα σημεία διέλευσης κατά μήκος των μακρών συνόρων της με τη Ρωσία.

Το France 24 ανέφερε την Τετάρτη επικαλούμενο αξιωματούχους των συνόρων ότι οι Φινλανδοί συνοριοφύλακες υψώνουν εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων εμποδίων σε ορισμένα σημεία διέλευσης στα μακρά σύνορα της σκανδιναβικής χώρας με τη Ρωσία για να ελέγξουν την εισροή μεταναστών.

Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει άλλα τρία σημεία διέλευσης, αφήνοντας μόνο ένα σημείο της Αρκτικής ανοιχτό για μετανάστες που ζητούν άσυλο, σύμφωνα με την πηγή.

Οι αφίξεις περιλαμβάνουν άτομα από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Υεμένη, την Κένυα, το Μαρόκο και τη Σομαλία, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

«Περίπου 600 μετανάστες χωρίς την κατάλληλη βίζα και έγγραφα έφτασαν στη Φινλανδία τον Νοέμβριο σε σύγκριση με μερικές δεκάδες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο», πρόσθεσε η πηγή.

Η μετανάστευση από τη Συρία αυξάνεται γενικά λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης και των μέτρων ασφαλείας σε μια χώρα που ερημώνεται από εμπόλεμες πλευρές.

Ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο (EUAA) αποκάλυψε στις 5 Σεπτεμβρίου ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, έλαβε 519.000 αιτήσεις για άσυλο, το υψηλότερο επίπεδο για αυτήν την περίοδο του έτους από την προσφυγική κρίση του 2015-2016, κυρίως από Σύρους πρόσφυγες.

Η ανάλυση της EUAA προέβλεψε ότι οι αιτήσεις θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2023.

Περίπου ένα εκατομμύριο Σύροι αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες ζουν στην Ευρώπη.

Μόνο η Γερμανία φιλοξενεί περίπου το 59% αυτών.

Σε όλη την Ευρώπη, οι Σύροι έχουν συνήθως καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Ωστόσο, οι διαδικασίες τείνουν να είναι μακρές, γι’ αυτό και πολλοί Σύροι έχουν ακολουθήσει επικίνδυνες διαδρομές για να φτάσουν στην ήπειρο.

Περίπου 94.000 Σύροι έφτασαν στην Ευρώπη παράνομα το 2022, λέει η ΕΕ – υπερδιπλάσιος αριθμός από το 2021.

Σχετικά άρθρα