Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση των υπ. Άμυνας Τουρκίας και Βρετανίας- Στο επίκεντρο η αγορά Eurofighter

Συνάντηση των υπ. Άμυνας Τουρκίας και Βρετανίας- Στο επίκεντρο η αγορά Eurofighter
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γιασάρ Γκιουλέρ, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία,

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουρέλ συναντήθηκε την Πέμπτη 23/11 με τον Βρετανό ομόλογό του Γκραντ Σαρπ. Τους δύο υπουργούς απασχόλησε μεταξύ άλλων το αίτημα της Τουρκίας για αγορά μαχητικών αεροσκαφών.

«Θα θέλαμε να αναπτύξουμε την υπάρχουσα συνεργασία μας με το Ηνωμένο Βασίλειο σε πολλούς τομείς, κυρίως αναφορικά με το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος μας, KAAN, καθώς και σε νέους τομείς, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μετά τη συνάντηση, τονίζοντας πως «εκφράσαμε από κοινού την αποφασιστικότητά μας για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μας».

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ, μιλώντας στις 16 Νοεμβρίου στο τουρκικό κοινοβούλιο, είχε επιβεβαιώσει ότι, μετά το «ναυάγιο» στην προσπάθεια απόκτησης αμερικανικών F-35, διεξάγονται συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία για τα ευρωπαϊκά μαχητικά αεροσκάφη και ότι οι δύο χώρες προσπαθούν να κάμψουν τις αντιρρήσεις της Γερμανίας.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το πρόγραμμα του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους νέας γενιάς TFX (ΚΑΑΝ) και το αίτημα της Τουρκίας για απόκτηση Eurofighter Typhoon.

«Συζητήσαμε πολλούς τομείς αμοιβαίας συνεργασίας.

»Οι σχέσεις μας είναι πολύ σημαντικές για το Ηνωμένο Βασίλειο.

»Είμαστε δύο έμπειρες χώρες που καταπολεμούν την τρομοκρατία με τον σωστό τρόπο.

»Ως εκ τούτου, η συνεργασία μας έχει μεγάλο βάθος» σημείωσε.

Ο Γκραντ Σαπς δήλωσε ακόμη ότι λόγω των συγκρούσεων, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Μέση Ανατολή, ο κόσμος είναι πολύ λιγότερο σταθερός από ό,τι ήταν επί αρκετά χρόνια.

Γκιουλέρ και Σαπς υπέγραψαν Διακήρυξη Πρόθεσης Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Βρετανίας.

Σχετικά άρθρα