Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση το 1993

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση το 1993
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νέα Υόρκη, Σεξουαλική Παρενόχληση,

Για σεξουαλική επίθεση και άλλα αδικήματα που φέρεται να διέπραξε το 1993 κατηγορείται ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, καθώς μια γυναίκα κατέθεσε αγωγή σε βάρος του.

Η γυναίκα αναφέρει ότι τα παραπάνω τελέστηκαν όταν και οι δύο εργάζονταν για τον Δήμο της πόλης.

Ένας εκπρόσωπος του Άνταμς απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό λέγοντας ότι ο δήμαρχος δεν γνωρίζει τη γυναίκα και δεν θυμάται να την έχει συναντήσει ποτέ.

Η καταγγελία σε βάρος του δημάρχου είναι μια από τις δεκάδες που υποβλήθηκαν αυτήν την εβδομάδα εναντίον προσώπων που κατέχουν δημόσια αξιώματα στη Νέα Υόρκη, με βάση τον Νόμο περί Ενηλίκων Επιζώντων, η ισχύς του οποίου πρόκειται να λήξει σήμερα.

Ο νόμος αυτός έδινε περιθώριο ενός έτους σε θύματα να υποβάλουν μηνύσεις και καταγγελίες για σεξουαλικά αδικήματα τα οποία κανονικά θα είχαν παραγραφεί εδώ και χρόνια.

Στην αγωγή δεν δίνονται συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το τι συνέβη πριν από 30 χρόνια μεταξύ του νυν δημάρχου, που τότε ήταν αστυνομικός, και της γυναίκας αυτής.

Γίνεται μόνο λόγος για «σεξουαλική επίθεση, βιαιοπραγία και διακρίσεις στην εργασία λόγω του φύλου της ενάγουσας, αντίποινα, εχθρικό εργασιακό περιβάλλον και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας».

Η γυναίκα ζητά αποζημίωση ύψους τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων δολαρίων από τους εναγόμενους που, εκτός του δημάρχου, είναι ο δήμος της Νέας Υόρκης, μια υπηρεσία της Αστυνομίας της πόλης, μια αδελφότητα που εκπροσωπεί τους Αφροαμερικανούς αστυνομικούς (Guardians Association) και άλλα τρία άγνωστα πρόσωπα.

Η Αστυνομία και η Guardians Association δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα να σχολιάσουν αυτήν την καταγγελία.

«Ο δήμαρχος δεν γνωρίζει αυτό το πρόσωπο.

»Εάν έχουν συναντηθεί ποτέ, δεν το θυμάται.

»Αλλά δεν θα έκανε ποτέ τίποτα για να βλάψει σωματικά ένα άλλο πρόσωπο και αρνείται κατηγορηματικά οποιονδήποτε τέτοιο ισχυρισμό» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του 63χρονου Άνταμς.

Ο δήμαρχος αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα με τη δικαιοσύνη αυτό το διάστημα.

Στις 6 Νοεμβρίου το FBI ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που ανέφερε ότι ενδέχεται να δέχτηκε παρανόμως δωρεές, ακόμη και από την τουρκική κυβέρνηση, κατά την προεκλογική εκστρατεία του, το 2021.

Ο δικηγόρος του είπε ότι ο δήμαρχος συνεργάζεται με την ομοσπονδιακή αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς αφορά η έρευνα.

Σχετικά άρθρα