Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλι Κοέν: Την Πέμπτη 23/11 ξεκινά η διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων

Έλι Κοέν: Την Πέμπτη 23/11 ξεκινά η διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Έλι Κοέν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν δήλωσε ότι η διαδικασία της απελευθέρωσης των πρώτων ομήρων από τη Χαμάς θα ξεκινήσει την Πέμπτη 23/11.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του στρατού, ο Κοέν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 5 π.μ., τοπική ώρα.

Πάντως η Χαμάς δήλωσε από την πλευρά της ότι η κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ θα τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη στις 10 π.μ. τοπικη ώρα.

Νωρίτερα την Τετάρτη 22/11 έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ και η Χαμάς κατέληξαν σε μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων που θα περιλαμβάνει επίσης μια τουλάχιστον τετραήμερη παύση των μαχών – την πρώτη παύση των εχθροπραξιών στις έξι εβδομάδες σφοδρών βομβαρδισμών και χερσαίας επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Χαμάς θα απελευθερώσει 50 ομήρους από τη Γάζα με αντάλλαγμα μια τετραήμερη κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ και την απελευθέρωση 150 Παλαιστινίων κρατούμενων στις ισραηλινές φυλακές.

Σχετικά άρθρα