Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν φιλοϊρανούς παραστρατιωτικούς στο Ιράκ

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν φιλοϊρανούς παραστρατιωτικούς στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Άνμπαρ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ιράν, Καταΐμπ Χεζμπολάχ,

Σε «πλήγματα ακριβείας», στοχοποιώντας δυο εγκαταστάσεις στο Ιράκ, προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες την Τετάρτη 22/11 οι αμερικανικές δυνάμεις σε «ανταπόδοση» για τις «επιθέσεις εναντίον δυνάμεων των ΗΠΑ και του συνασπισμού από το Ιράν και οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν», όπως ανακοίνωσε μέσω «X» (πρώην Twitter) το μεικτό διοικητήριο που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM).

Η βάση Άιν Αλ Άσαντ στο Ιράκ, στην οποία σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα, υπέστη τη Δευτέρα 20/11 επίθεση με «βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς», χωρίς να υπάρξουν νεκροί, και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ήδη ανακοίνωσαν ότι σε αντίποινα έπληξαν την Τρίτη 21/11 όχημα από αέρος, σκοτώνοντας «μερικούς» μαχητές φιλοϊρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τα πρώτα αμερικανικά πλήγματα αντιποίνων στο Ιράκ για τη σειρά επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ που ανακοινώνονται δημόσια.

Μέχρι αυτή την εβδομάδα, η Ουάσιγκτον δίσταζε να τα ανταποδώσει λόγω των λεπτών πολιτικών ισορροπιών στη χώρα.

Η κυβέρνηση του Ιρακινού πρωθυπουργού Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι έχει περιορισμένο έλεγχο στις φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, την υποστήριξη των οποίων χρειάζεται.

Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στο Πεντάγωνο, επλήγησαν και καταστράφηκαν κέντρο επιχειρήσεων και κέντρο ελέγχου της Κατάεμπ Χεζμπολάχ («Ταξιαρχίες του Στρατού του Θεού») στην Αλ Άνμπαρ και στη Τζουρφ αλ Σακρ, νότια της Βαγδάτης.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν υπήρξαν απώλειες.

Σχετικά άρθρα