Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδος αντάρτης του PKK καταγγέλλει ότι «Κούρδοι προδότες» πολεμάνε μαζί με τους Τούρκους

Κούρδος αντάρτης του PKK καταγγέλλει ότι «Κούρδοι προδότες» πολεμάνε μαζί με τους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Το τουρκικό κράτος συνεχίζει τις μαζικές του επιθέσεις στις «Ζώνες Άμυνας Μηδίας» που ελέγχονται από τους Κούρδους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Οι «Ζώνες Άμυνας Μηδίας» εκτείνονται στις περιοχές Ζαπ, Αβασίν και Μετίνα. Ενώ ο τουρκικός στρατός κινητοποιεί όλους τους πόρους και την πολεμική του τεχνολογία, οι αντάρτες αντιστέκονται με αποφασιστικότητα και υπονομεύουν την τεχνολογία.

Μιλώντας στο ANF για την κατάσταση στο πεδίο, ο Ερίς Κοτσέρ (Êriş Koçer), αντάρτης του PKK στις γραμμές των HPG (Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας), είπε:

«Το τουρκικό κράτος μας επιτίθεται με όλη του τη δύναμη και την πιο προηγμένη τεχνολογία, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπόρεσε να πετύχει το αποτέλεσμα που επιθυμούσε και έχει κολλήσει σε αυτόν τον πόλεμο».

Ο αντάρτης των HPG (ένοπλος βραχίονας του PKK) δήλωσε ότι οι YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Στρατιές) έχουν αποφασιστική επιρροή στην εξέλιξη του ανταρτοπόλεμου με τις ιδιαίτερα ισχυρές ενέργειές τους εναντίον του τουρκικού στρατού, έτοιμες να κάνουν οποιαδήποτε θυσία.

«Αυτές οι αυτοθυσιαστικές μαχήτριες έχουν ορκιστεί να προστατεύσουν τη χώρα τους με κάθε κόστος.

»Πολεμούν ενάντια στον εχθρό και τους προδότες. Αυτή η αντίσταση των συντροφισσών μας είναι καθοριστική για την ήττα που υπέστη ο εχθρός.

»Η αντίσταση που δείχνουν οι φίλες μας σε αυτόν τον πόλεμο σήμερα είναι πηγή ηθικού και δύναμης για εμάς.

»Αυτό δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά για τον λαό του Κουρδιστάν και όλου του κόσμου».

Ο Κοτσέρ συνέχισε: «Οι συντρόφισσές μας χτυπούν δυνατά τον εχθρό με τις ενέργειές τους και ταυτόχρονα τον εμποδίζουν να πετύχει τους στόχους του.

»Ο εχθρός υφίσταται μια βαριά ήττα μπροστά σε αυτό».

Σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση και την υποστήριξη [Κούρδων] παραγόντων στο Νότιο Κουρδιστάν προς την Άγκυρα, ο Ερίς Κοτσέρ είπε:

«Εκτός από τον πόλεμο και τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους, υπάρχει επίσης μια μεγάλη προδοσία.

»Η προδοσία και η αντίσταση είναι πολύ απτές.

»Οι [Κούρδοι] συνεργάτες πολεμούν στο πλευρό του εχθρού, που δεν κατάφερε ποτέ να μας νικήσει, αλλά όσο υπάρχει το αποικιακό πνεύμα, το τουρκικό κράτος και οι συνεργάτες δεν θα μπορέσουν ποτέ να πετύχουν τους στόχους τους εδώ».

«Πολλοί από τους συντρόφους μας πέθαναν στον πόλεμο ενάντια στο φασιστικό κράτος και τους συνεργάτες του, αλλά είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο έγιναν αυτές οι θυσίες.

»Φυσικά, αυτές οι θυσίες έχουν ένα σκοπό.

»Αυτοί οι σύντροφοι θυσιάστηκαν, χωρίς καν να σκεφτούν τον εαυτό τους ούτε στιγμή, για να εγγυηθούν τη φυσική ελευθερία του Ηγέτη μας [Abdullah Öcalan] και να δημιουργήσουν ένα ελεύθερο Κουρδιστάν.

»Όσο ζούμε θα συνεχίζεται αυτός ο αυτοθυσιαστικός δρόμος. Γιατί ζούμε για τους ανθρώπους μας».

Ο μαχητής του HPG ολοκλήρωσε τα λόγια: «Οι αντάρτες της ελευθερίας θα κυνηγήσουν με θυσία τον σκοπό τους μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος και είναι αποφασισμένοι να βγουν νικητές από αυτόν τον πόλεμο.

»Για το λόγο αυτό, εκφράζουν ότι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τον αγώνα τους ό,τι κι αν γίνει, όποιες κι αν οι συνθήκες.

»Είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε μέχρι τέλους για την ελευθερία του ηγέτη και ένα ελεύθερο Κουρδιστάν.

»Τέλος, εύχομαι σε όλους τους φίλους μας που πολεμούν αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή ενάντια στον εχθρό κάθε επιτυχία. Η νίκη είναι δική μας».

Σχετικά άρθρα