Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάζα: Οι Ισραηλινοί ανακάλυψαν τις υπόγειες εγκαταστάσεις της Χαμάς κάτω από το Νοσοκ. Σίφα

Γάζα: Οι Ισραηλινοί ανακάλυψαν τις υπόγειες εγκαταστάσεις της Χαμάς κάτω από το Νοσοκ. Σίφα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) και η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ δημοσίευσαν νέο υλικό που δείχνει μέρος του δικτύου σηράγγων της Χαμάς κάτω από το Νοσοκομείο Σίφα της πόλης της Γάζας, όπου η τρομοκρατική ομάδα πιστεύεται ότι έχει ένα κύριο κέντρο διοίκησης.

Δημοσιεύονται αποσπάσματα από δύο ξεχωριστές συσκευές που κατέβηκαν σε μια είσοδο τούνελ που ανακαλύφθηκε από τις IDF την Πέμπτη 16/11 στο συγκρότημα Σίφα.

Το φρεάτιο της σήραγγας είχε εντοπιστεί στο χώρο του νοσοκομείου κάτω από ένα θόλο, όπου οι στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού βρήκαν επίσης ένα φορτηγό της Χαμάς με όπλα, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποίησε η τρομοκρατική ομάδα στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Τα νέα βίντεο δείχνουν ότι το φρεάτιο της σήραγγας έχει μια ελικοειδή σκάλα βάθος περίπου τριών μέτρων, που συνεχίζει για άλλα επτά μέτρα μέχρι να φτάσει σε μέρος του δικτύου της σήραγγας.

Το τούνελ συνεχίζει για πέντε μέτρα, πριν στρίψει δεξιά και συνεχίσει για άλλα 50 μέτρα.

Στο τέλος της σήραγγας, το βίντεο αποκαλύπτει μια πόρτα με αυτό που λέει ο Ισραηλινός Στρατός ότι είναι μια τρύπα όπλου (πολεμίστρα) για να πυροβολούν μέσα στη σήραγγα οι τζιχαντιστές της Χαμάς.

«Αυτός ο τύπος πόρτας χρησιμοποιείται από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς για να εμποδίσει τη δυνατότητα των δυνάμεών μας να εισέλθουν στα κεντρικά γραφεία και τις υπόγειες δυνάμεις της οργάνωσης», είπαν οι IDF.

«Τα ευρήματα αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα κτίρια στο νοσοκομειακό συγκρότημα χρησιμοποιούνται ως υποδομή για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, για τρομοκρατική δραστηριότητα.

»Αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη της κυνικής χρήσης που κάνει η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες για τις δολοφονικές τρομοκρατικές της δραστηριότητες», προσθέτουν οι IDF.

Οι IDF και η Σιν Μπετ λένε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν στη Σίφα για να εκθέσουν το δίκτυο σηράγγων της Χαμάς στην περιοχή.

Η Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο «Χ» (πρώην Twitter):

«ΕΚΤΑΚΤΟ: Τα στρατεύματα των @IDF αποκάλυψαν ένα τούνελ 55 μέτρων μήκους και 10 μέτρων βάθους κάτω από το συγκρότημα του Νοσοκομείου Shifa.

»Το φρεάτιο της σήραγγας αποκαλύφθηκε στην περιοχή του νοσοκομείου κάτω από ένα υπόστεγο δίπλα σε ένα όχημα που είχε πολυάριθμα όπλα, RPG, εκρηκτικά και Καλάσνικοφ.

»Δείτε πλάνα από την είσοδο και την κίνηση μέσα στο τούνελ των τρομοκρατών 👇».

Σχετικά άρθρα