Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν πάει στη Γερμανία για να «κατσαδιάσει» τους Ευρωπαίους

Ο Ερντογάν πάει στη Γερμανία για να «κατσαδιάσει» τους Ευρωπαίους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βερολίνο, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Γερμανία, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Όλαφ Σολτς, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Ο πόλεμος στη Γάζα αναμένεται να κυριαρχήσει στην επικείμενη συνάντηση Σολτς-Ερντογάν στο Βερολίνο, εκτιμούν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πριν ακόμα πατήσει το πόδι του στη Γερμανία, ο Τούρκος πρόεδρος στέλνει μηνύματα ότι η επίσκεψη του στο Βερολίνο, την Παρασκευή, θα του δώσει την ευκαιρία να «κατσαδιάσει» την Ευρώπη για την παθητική στάση της στον πόλεμο της Γάζας.

Το πρώτο μήνυμα δόθηκε από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet, που σήμερα προειδοποιεί, στο πρωτοσέλιδό της, ότι 3,5 εκατομμύρια Τούρκοι, αλλά και 5,5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στη Γερμανία «ανησυχούν για τη Γάζα».

Τα μάτια όλων, αναφέρουν σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα, είναι στραμμένα στη συνάντηση του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και στο αν θα μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις για το πώς και πότε θα σταματήσει η τραγωδία στη Γάζα και θα επιτευχθεί μια διαρκής ειρήνη.

Είναι σημαντικό, αναφέρουν, ότι ο Ερντογάν θα μιλήσει για τη Γάζα από ευρωπαϊκό έδαφος.

Ήδη, βέβαια, Σολτς και Ερντογάν είχαν συναντηθεί στην Ινδία τον Σεπτέμβριο, ενώ έχουν μιλήσει στο τηλέφωνο στις 12 Οκτωβρίου για το θέμα της Γάζας, ιδιαίτερα για το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μεταναστευτικό, οικονομία στην ατζέντα

Πέρα όμως από αυτό, Ερντογάν και Σολτς θα συζητήσουν το μεταναστευτικό και συγκεκριμένα μια νέα συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, ένα ζήτημα που καίει την Τουρκία. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.

Η Γερμανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Τουρκίας.

Πέρσι ο όγκος των διμερών εμπορικών συναλλαγών ήταν 45 δισ. δολάρια.

Στόχος του Ερντογάν είναι ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 50 δισ. δολάρια ως το τέλους του έτους. Και αυτό είναι μια σημαντική ψηφίδα στο πολύπλοκο μωσαϊκό των τουρκο-γερμανικών σχέσεων.

Πηγή: dw.com

Σχετικά άρθρα