Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπένι Γκαντς: Θα κυνηγήσουμε τη Χαμάς «στη Γάζα και σε όλο τον κόσμο, πάνω και κάτω από το έδαφος»

Μπένι Γκαντς: Θα κυνηγήσουμε τη Χαμάς «στη Γάζα και σε όλο τον κόσμο, πάνω και κάτω από το έδαφος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπένι Γκαντς, Νοσοκομεία, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Το Ισραήλ θα κυνηγήσει τους ηγέτες της Χαμάς «στη Γάζα και σε όλο τον κόσμο» διεμήνυσε το μέλος του πολεμικού συμβουλίου της χώρας Μπένι Γκαντς, σε δηλώσεις του την ώρα που είναι σε εξέλιξη η έφοδος των ισραηλινών δυνάμεων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, Αλ Σίφα, προκειμένου να εξουδετερώσει την παλαιστινιακή τζιχαντιστική οργάνωση σε μία συγκεκριμένη περιοχή του ιατρικού συγκροτήματος.

«Δεν θα υπάρχουν ούτε πόλεις ούτε σπίτια καταφύγια.

»Θα πάμε όπου χρειαστεί, πάνω και κάτω από το έδαφος, για να εξολοθρεύσουμε αυτούς που δολοφονούν παιδιά.

»Στη Γάζα και σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα φτάσουν στους ηγέτες της Χαμάς όπως έφτασαν στα κέντρα διακυβέρνησής τους.

«Ο Γιαχία Σινουάρ νόμιζε ότι θα κατέστρεφε την ισραηλινή κοινωνία», δήλωσε, αναφερόμενος στον ηγέτη της Χαμάς.

«Τώρα που βλέπει τι συμβαίνει, ξέρει ότι δεν έχασε μόνο τις μάχες, αλλά και τον πόλεμο».

Αναφερόμενος στην επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη στο νοσοκομείο Αλ Σίφα σημείωσε ότι οι στρατιώτες του Ισραήλ επιχειρούν βαθιά μέσα στην πόλη της Γάζας «εναντίον εκείνων που έχουν μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κέντρα διοίκησης, από τα οποία διαπράττονται εγκλήματα πολέμου».

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ υποστηρίζει πως το νοσοκομείο φιλοξενεί στρατηγικές υποδομές της Χαμάς και ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό σαν «ανθρώπινη ασπίδα», κάτι που η Χαμάς αρνείται.

Σχολιάζοντας, τέλος, την τεταμένη κατάσταση στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, όπου δραστηριοποιείται η Χεζμπολάχ, προειδοποίησε:

«Αυτό που κάνουμε αποτελεσματικά στο νότο, μπορεί να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα στο βορρά, εάν χρειαστεί».

Σχετικά άρθρα