Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μισθοφόροι του Ιράν επιτέθηκαν σε αμερικανικές βάσεις στη Συρία και το Ιράκ

Μισθοφόροι του Ιράν επιτέθηκαν σε αμερικανικές βάσεις στη Συρία και το Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ιράν, Μισθοφόροι, Συρία,

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, ένας συνασπισμός πολιτοφυλακών στο Ιράκ που υποστηρίζονται από το Ιράν, επιτέθηκε σε δύο βάσεις των ΗΠΑ, σε Συρία και το Ιράκ, το Σάββατο 11/11, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Κάτοικοι στην πόλη Ρμελάν, στη βορειοανατολική Συρία, ανέφεραν στην ιστοσελίδα North Press ότι άκουσαν δύο εκρήξεις στις 8 π.μ. και 12 μ.μ. κοντά στην αμερικανική βάση Χαράμπ αλ Τζιρ, κοντά στη Ρμελάν.

Το Reuters επικαλέστηκε δύο πηγές ασφαλείας που ανέφεραν ότι ένα ένοπλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ντρόουν) επιτέθηκε την αεροπορική βάση Αλ-Χαρίρ του Ιράκ, στην Ερμπίλ (Κουρδιστάν), η οποία φιλοξενεί στρατεύματα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι πηγές ασφαλείας πρόσθεσαν ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα υλικές ζημιές στην υποδομή της βάσης.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην αμερικανική βάση στη Ρμελάν στη Συρία μέσω των διαδικτυακών της λογαριασμών.

Εν τω μεταξύ, το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim του Ιράν ανέφερε ότι η Ισλαμική Αντίσταση στόχευσε την αεροπορική βάση Χαρίρ στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ.

Στις 9 Νοεμβρίου, το Πεντάγωνο είπε ότι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν επιτέθηκαν στις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή με ντρόουν ή ρουκέτες 46 φορές από τις 17 Οκτωβρίου, 24 φορές στο Ιράκ και 22 φορές στη Συρία.

Περίπου 56 μέλη του αμερικανικού στρατού έχουν τραυματιστεί σε αυτές τις επιθέσεις, των οποίων την ευθύνη ανέλαβε ως επί το πλείστον η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ.

Σχετικά άρθρα