Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι SDF (Κούρδοι) συνέλαβαν υψηλόβαθμο οπλαρχηγό του Ισλαμικού Κράτους

Οι SDF (Κούρδοι) συνέλαβαν υψηλόβαθμο οπλαρχηγό του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Το Σάββατο, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν ότι έχουν ταυτοποιήσει την ταυτότητα και τη δραστηριότητα ενός ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που είχαν συλλάβει νωρίτερα στην Περιφέρεια της Ράκα, στη βόρεια Συρία.

Στις 28 Οκτωβρίου, οι SDF ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός αξιωματούχου του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην πόλη Ράκα με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Το Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης των SDF ανακοίνωσε:

«Νωρίτερα εφέτος, οι αντιτρομοκρατικές μας μονάδες των SDF (YAT) διεξήγαγαν μια ακριβή επιχείρηση ασφαλείας στην πόλη Ράκα που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός από τους ανώτερους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που ονομάζεται Μουχάμαντ Σακρ αλ Μπακρ (Muhammad Sakhr al-Bakr), γνωστός κι ως Χαλέντ αλ Σάμι».

Ο Αλ Σάμι, ο οποίος υπηρέτησε ως αναπληρωτής στρατιωτικός διοικητής στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και τραυματίστηκε οκτώ κατά τη διάρκεια των μαχών, «έπαιξε βασικό ρόλο στον σχεδιασμό της επίθεσης στη φυλακή Αλ Σινάα στην πόλη Χασάκα τον Ιανουάριο του 2022».

«Αναδείχθηκε ως εξέχουσα προσωπικότητα στον σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών που στόχευσαν ιδιαίτερα περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση των SDF.

Σχετικά άρθρα