Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τεράστια αποθέματα πλούτου στα χέρια της Χαμάς – Ο «ηγέτης» Χανίγιε έχει 4 δισ. δολάρια

Τεράστια αποθέματα πλούτου στα χέρια της Χαμάς – Ο «ηγέτης» Χανίγιε έχει 4 δισ. δολάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισμαήλ Χανίγιε, Κατάρ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζάνετ Γέλεν, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Μια πρόσφατη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κοινοποιήθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ στις ΗΠΑ υπογραμμίζει τα τεράστια αποθέματα πλούτου στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς και την τεράστια διαφορά ζωής μεταξύ των ηγετών της και του παλαιστινιακού λαού που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν.

Το βίντεο διάρκειας 65 δευτερολέπτων σημειώνει ότι, η Χαμάς έχει τζίρο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.

Σημειώνει ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τα κεφάλαιά της για την κατασκευή σηράγγων και όχι για βασικές υποδομές, όπως πηγάδια και επεξεργασία νερού, με αποτέλεσμα το 12% των παιδικών θανάτων στη Γάζα να οφείλονται σε μολυσμένο νερό.

Εκτιμά επίσης την καθαρή περιουσία αρκετών ηγετών της Χαμάς – όλοι τους, σημειώνει, ζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από τη Γάζα, στο Κατάρ.

Ο Αμπού Μαρζούκ, αναπληρωτής πρόεδρος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, έχει 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ανώτεροι ηγέτες Χελέντ Μασάλ και Ισμαήλ Χανίγιε έχουν από περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ιστότοπος i24news προχωρά ακόμη παραπέρα, δίνοντας πρόσφατη εκτίμηση για τον πλούτο του Μασάλ ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει τράπεζες στην Αίγυπτο και ρίαλ εστέιτ στις χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Υποδηλώνει ότι εκατοντάδες ηγέτες μεσαίου έως υψηλού επιπέδου της Χαμάς έχουν γίνει εκατομμυριούχοι, συχνά λόγω του φόρου 20% σε όλα τα λαθραία αγαθά που μεταφέρονται μέσω του δικτύου υπόγειων σηράγγων της οργάνωσης και μέσω διεθνών χορηγών, κυρίως του Κατάρ.

Ένα δημοσίευμα του MSN σημειώνει ότι, εκτός από τη δημιουργία προσωπικού πλούτου, τα περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς χρησιμοποιούνται συχνά για αποζημίωση φυλακισμένων τρομοκρατών ή των οικογενειών τους, με πληρωμές που κυμαίνονται από 400 δολάρια το μήνα για όσους έχουν φυλάκιση έως τρία χρόνια, έως 3.400 δολάρια το μήνα για όσους εκτελούν 30 χρόνια ή περισσότερα.

Αυτά σε μια περιοχή όπου το 60% των Παλαιστινίων ζει κάτω από το διεθνές όριο της φτώχειας με 60 δολάρια το μήνα.

Οργανώσεις και κράτη κάνουν ό,τι μπορούν για να πατάξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς, αλλά η επιβολή μπορεί να είναι περίπλοκη.

Τον περασμένο μήνα, το CNN ανέφερε για μια συνεχιζόμενη έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τη χρήση κρυπτονομισμάτων από την ομάδα, που προήλθε από την κατάσχεση αρκετών λογαριασμών που συνδέονταν με τη Χαμάς πριν από τρία χρόνια.

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, είχαν ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι θα σταματήσουν τη συγκέντρωση χρημάτων σε bitcoin, αφότου ανακαλύφθηκαν αρκετοί δωρητές και απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τις Αρχές των ΗΠΑ.

Αλλά τουλάχιστον ορισμένοι λογαριασμοί εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως αποδεικνύεται από το ότι το Ισραήλ βρήκε και πάγωσε αρκετούς μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Στις 18 Οκτωβρίου, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε κυρώσεις κατά εκείνων που αποκάλεσε «πράκτορες της Χαμάς και οικονομικούς διευκολυντές».

Αυτά περιελάμβαναν οκτώ άτομα με έδρα το Σουδάν, την Τουρκία, το Κατάρ, τη Δυτική Όχθη και αλλού, καθώς και μια εταιρεία εικονικού νομίσματος που ονομάζεται Buy Cash.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλαμβάνουν γρήγορη και αποφασιστική δράση για να στοχοποιήσουν τους χρηματοδότες και τους διευκολυντές της Χαμάς μετά τη βάναυση και ασυνείδητη σφαγή Ισραηλινών αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών», δήλωσε τότε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

«Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει μακρά ιστορία στην αποτελεσματική διακοπή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας κατά της Χαμάς.

»Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αρνηθούμε στους τρομοκράτες της Χαμάς τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν και να χρησιμοποιήσουν κεφάλαια για να διαπράξουν φρικαλεότητες και να τρομοκρατήσουν τον λαό του Ισραήλ.

»Αυτό περιλαμβάνει την επιβολή κυρώσεων και τον συντονισμό με συμμάχους και εταίρους για τον εντοπισμό, το πάγωμα και την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τη Χαμάς στις δικαιοδοσίες τους».

Σχετικά άρθρα