Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ισραηλινός στρατός έκοψε στα δύο τη Λωρίδα της Γάζας: «νότια Γάζα και βόρεια Γάζα»

Ο ισραηλινός στρατός έκοψε στα δύο τη Λωρίδα της Γάζας: «νότια Γάζα και βόρεια Γάζα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

«Σημαντικά πλήγματα» στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία «θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες» στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής 5/11 ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι έκοψε τον παλαιστινιακό θύλακα στα δύο.

«Σημαντικά πλήγματα είναι τώρα σε εξέλιξη… και θα συνεχιστούν αυτή τη νύχτα και τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, τονίζοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο έδαφος αυτό, το έκοψαν στα δύο: «νότια Γάζα και βόρεια Γάζα».

Λίγο νωρίτερα, το καθεστώς της Χαμάς είχε κάνει λόγο για «σφοδρούς βομβαρδισμούς» γύρω από αρκετά νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου είχαν κοπεί οι τηλεφωνικές γραμμές και το διαδίκτυο.

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν κυρίως κοντά στο νοσοκομείο αλ-Σίφα, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Έπειτα από 30 ημέρες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής Χαμάς, η περικύκλωση του βόρειου τμήματος του θύλακα και ο de facto διαχωρισμός του από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είναι ένα σημαντικό στάδιο της επιχείρησης που πραγματοποιούν οι ισραηλινές δυνάμεις, υπογράμμισε ο Χαγκάρι.

«Συνεχίζουμε να επιτρέπουμε τη διέλευση για τους αμάχους από τη βόρεια Γάζα και την πόλη της Γάζας προς τον νότο», πρόσθεσε, ενώ 300.000 έως 400.000 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη στο βόρειο τμήμα αυτού του στενού εδάφους των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση είναι καταστροφική.

Νέα φέιγ βολάν για να φύγουν από την Γάζα

Από τα μέσα Οκτωβρίου, το Ισραήλ δίνει εντολή στους αμάχους να φύγουν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι μάχες είναι όλο και πιο σφοδρές, προς τον νότο.

Την Κυριακή 5/11 ισραηλινά αεροσκάφη για άλλη μια φορά σκόρπισαν φέιγ βολάν στον ουρανό πάνω από τη Γάζα με το μήνυμα αυτό.

Σχετικά άρθρα