Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν εκτός ελέγχου: «Είναι ανθρωπιστικό μας καθήκον να καταδιώξουμε τους δολοφόνους» εννοώντας τους Ισραηλινούς

Ο Ερντογάν εκτός ελέγχου: «Είναι ανθρωπιστικό μας καθήκον να καταδιώξουμε τους δολοφόνους» εννοώντας τους Ισραηλινούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Νέα επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν την επίσκεψη στην Τουρκία του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, αναφέροντας ότι «είναι καθήκον της Τουρκίας να σταματήσει την αιματοχυσία στη Γάζα».

Μιλώντας σε τοπική τελετή εγκαινίων στην επαρχία Ρίζε (Ριζούντα/Ριζαίον) του Πόντου, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία έχει υποχρέωση να «σώσει τους Παλαιστίνιους από την καταπίεση του Ισραήλ».

«Είναι καθήκον μας να σταματήσουμε την αιματοχυσία στη Γάζα, η οποία διεξάγεται μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε «κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα από όσα είναι ορατά».

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν διαμήνυσε ότι «η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τους αδελφούς και τις αδελφές της στη Γάζα.

»Είναι ιστορική μας ευθύνη να φωνάξουμε τα εγκλήματα όσων υποστηρίζουν αυτήν την ανήθικη, αδίστακτη, κατάπτυστη σφαγή».

«Είναι ανθρωπιστικό μας καθήκον να καταδιώξουμε τους δολοφόνους που αφαιρούν τις ζωές παιδιών, μητέρων και αθώων ανθρώπων σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς και τους κλέφτες που λεηλατούν τις περιουσίες των καταπιεσμένων», δήλωσε ο Ερντογάν στο «Χ» (πρώην Twitter) την Κυριακή.

«Επιπλέον, είναι ιστορική μας ευθύνη να επισημαίνουμε τα εγκλήματά τους οπουδήποτε συναντάμε αυτούς που υποστηρίζουν τους δράστες αυτής της ανήθικης, άκαρδης και απεχθούς σφαγής», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η ανάρτηση

«Να είστε βέβαιοι ότι κάνουμε πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε σχετικά με το Παλαιστινιακό ζήτημα και το τι συμβαίνει στη Γάζα, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

»Ποτέ δεν αφήνουμε τα αδέρφια μας στη Γάζα μόνους, αβοήθητους και μόνους, και δεν θα το κάνουμε ποτέ.

»Είναι καθήκον μας να σώσουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές μας από την ισραηλινή καταπίεση και να σταματήσουμε τις σφαγές που διαπράχθηκαν στη Γάζα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

»Είναι ανθρωπιστικό μας καθήκον να συλλάβουμε τους δολοφόνους που σκοτώνουν παιδιά, μητέρες και αθώους σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη και τους κλέφτες που κλέβουν την περιουσία των καταπιεσμένων.

»Είναι απαίτηση της ευθύνης μας απέναντι στην ιστορία να φωνάξουμε τα εγκλήματα εκείνων που υποστηρίζουν αυτούς που διέπραξαν αυτήν την ανήθικη, αδίστακτη, απεχθή σφαγή, όπου κι αν τους δούμε.

»Είναι ένα από τα ηθικά μας καθήκοντα να προστατεύσουμε το απόρρητο του Al-Quds al-Sharif, το οποίο περιέχει το τζαμί Al-Aqsa, την πρώτη μας qibla, με τρόπο που σέβεται επίσης τα δικαιώματα των μελών άλλων θρησκειών».

Σχετικά άρθρα