Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύνοδος με Μπλίνκεν και Άραβες ΥΠΕΞ το Σάββατο 4/11 στην Ιορδανία

Σύνοδος με Μπλίνκεν και Άραβες ΥΠΕΞ το Σάββατο 4/11 στην Ιορδανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αϊμάν Σαφάντι, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιορδανία, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κατάρ, Λωρίδα της Γάζας, Οργάνωση Απελευθέρωσης Παλαιστίνης PLO, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Σαουδική Αραβία, Σιδηρᾶ Ξίφη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει μια σύνοδο με τους Άραβες υπουργούς Εξωτερικών το Σάββατο 4/11 στο Αμμάν και με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με θέμα τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα.

Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Αιγύπτου μαζί με τον γενικό γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Χουσεΐν αλ-Σέιχ.

Η Ιορδανία λέει ότι στόχος της συνόδου κορυφής είναι «να σταματήσει ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα και η ανθρωπιστική καταστροφή που προκαλεί».

Οι Άραβες υπουργοί θα συναντηθούν πρώτα μόνοι τους και στη συνέχεια θα έχουν συνάντηση με τον Μπλίνκεν κατά την οποία θα επαναλάβουν την έκκλησή τους για άμεση κατάπαυση του πυρός και για επείγουσα παράδοση βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει η ιορδανική ανακοίνωση.

Οι υπουργοί θα «συζητήσουν επίσης τις επιπτώσεις [του πολέμου] και τρόπους για να τερματιστεί αυτή η επικίνδυνη επιδείνωση που απειλεί την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας.

Σχετικά άρθρα