Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση της Συρίας συνέλαβε Σύρους αξιωματικούς πληροφοριών που αρνήθηκαν να συνεργαστούν με φιλοϊρανούς

Η κυβέρνηση της Συρίας συνέλαβε Σύρους αξιωματικούς πληροφοριών που αρνήθηκαν να συνεργαστούν με φιλοϊρανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Συρία,

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την Τετάρτη 1/11 μια σειρά από επιδρομές και συλλήψεις, με στόχο τόσο αξιωματικούς όσο και υπαξιωματικούς που συνδέονται με τα τμήματα ασφαλείας στην Περιφέρεια της Κουνάιτρα, στη νότια Συρία.

Στρατιωτική πηγή εντός των κυβερνητικών δυνάμεων είπε στην ιστοσελίδα North Press, «Περιπολικά από τον 215 Κλάδο των Στρατιωτικών Πληροφοριών στη Δαμασκό έφτασαν και συνέλαβαν αξιωματικούς στο τμήμα Sasa 220 της Στρατιωτικής Ασφάλειας στην Κουνάιτρα».

Πρόσθεσε ότι «μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ο ταξίαρχος Μουχάμαντ Ασάφ, ο οποίος είναι επικεφαλής του κλάδου 220, και δύο άλλοι ταγματάρχες. Μεταφέρθηκαν για έρευνες».

«Ο ταγματάρχης Ζουλφακάρ Χασάν, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής του κλάδου al-Jisser στην πόλη Χαν Αρναμπέχ, καθώς και ως επικεφαλής των παραρτημάτων Hader, Naba Alsakher και al-Kawm, όλοι τους συνδέονται με το Τμήμα Στρατιωτικής Ασφάλειας , συνελήφθησαν», σημείωσε.

Επιπλέον, η πηγή εξήγησε ότι συνελήφθησαν επίσης αρκετοί αξιωματικοί υπεύθυνοι για στρατιωτικά σημεία ελέγχου, μπλόκα, των κυβερνητικών δυνάμεων στην Κουνάιτρα.

«Αυτοί οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί συνελήφθησαν επειδή αρνήθηκαν να συνεργαστούν με πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίες δραστηριοποιούνται τον τελευταίο καιρό στην Κουνάιτρα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια προειδοποιώντας τους αξιωματικούς στις κυβερνητικές δυνάμεις για τις συνέπειες της συνεργασίας με τη λιβανική Χεζμπολάχ και το Ιράν, διαφορετικά θα στοχοποιηθούν.

Η πηγή σημείωσε, «Αυτές οι συλλήψεις έχουν στόχο να παραδώσουν θέσεις ασφαλείας σε φιλοϊρανούς αξιωματικούς προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν».

Σχετικά άρθρα