Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δρ. Ουντί Λεβή (Μοσάντ): Το Ιράν χρηματοδοτεί τρομοκράτες και τζιχαντιστές με δεκάδες δισ. από διακίνηση ναρκωτικών

Δρ. Ουντί Λεβή (Μοσάντ): Το Ιράν χρηματοδοτεί τρομοκράτες και τζιχαντιστές με δεκάδες δισ. από διακίνηση ναρκωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμπόριο Ναρκωτικών, Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λίβανος, Μοσάντ, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ναρκωτικά, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Υεμένη, Χαμάς, Χεζμπολάχ, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Ο Δρ. Ουντί Λεβή (Udi Levi), πρώην επικεφαλής του τμήματος Οικονομικού Πολέμου της Μοσάντ, μιλώντας την Τετάρτη 1/11 μέσω zoom σε δεκάδες εξειδικευμένους δημοσιογράφους διπλωματίας, άμυνας, ασφάλειας και τρομοκρατίας από όλο τον κόσμο, εκπροσώπους των μεγαλύτερων ενημερωτικών Μέσων (και το Tribune συμμετείχε), κατήγγειλε το Ιράν ότι χρηματοδοτεί την τζιχαντιστική τρομοκρατία με δισεκατομμύρια δολάρια που κερδίζει από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Αναφερόμενος στο Ιράν είπε: «Μπορώ να ρωτήσω, μην απαντήσετε είναι απλά ερώτημα, πώς το Ιράν υπό κυρώσεις για περισσότερο από 50 χρόνια έχει αρκετά χρήματα όχι μόνο για να συνεχίζει το πυρηνικό πρόγραμμα αλλά και για να χρηματοδοτεί τη Χαμάς, τους Χούτις, τις πολιτοφυλακές στο Ιράκ, τη Χεζμπολάχ, τεράστια ποσά κατευθύνονται από τους Ιρανούς σε αυτά τα στοιχεία.

»Γίνεται επειδή δεν υπάρχουν πραγματικές κυρώσεις.

»Πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι. Πρόκειται μόνο για διακηρύξεις. Κανείς δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις.

»Και μπορώ να το αποδείξω σε όποιον ζητήσει έγγραφα πώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες, πώς οι αμερικανικές τράπεζες, πώς τα Εμιράτα, πώς οι Κινέζοι, όλοι, δεν εφαρμόζουν τις κυρώσεις και συνεχίζουν να συνεργάζονται με τους Ιρανούς και τους επιτρέπουν να βγάζουν χρήματα και να μεταφέρουν χρήματα παντού.

»Αλλά υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα που κανένας πραγματικά δεν λαμβάνει σοβαρά.

»Είναι η πραγματική εμπλοκή των Ιρανών και της Χεζμπολάχ στη διακίνηση ναρκωτικών.

»Κοιτάξτε, είναι φοβερό, είναι φοβερό γιατί έχουν δύο στόχους χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα. Ένας, να δηλητηριάζουν τον κόσμο και ιδιαιτέρως τα συντηρητικά μουσουλμανικά καθεστώτα στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία και δευτερευόντως να κερδίζουν πολλά χρήματα.

»Μόνο πέρσι το Ιράν έβγαλε 30 δισ. δολάρια από τη διακίνηση ναρκωτικών. Και αυτά τα χρήματα είναι που πάνε για τη χρηματοδότηση των δράσεων των Χούτις, της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και των άλλων.

«Και ξανά, δυστυχώς, κανένας δεν κάνει τίποτα».

Διαβάστε περισσότερα: Συγκλονιστικές ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από τον Ουντί Λεβή (Μοσάντ): Το Κατάρ αγόρασε τον κόσμο και χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές

Σχετικά άρθρα