Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκλονιστικές ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από τον Ουντί Λεβή (Μοσάντ): Το Κατάρ αγόρασε τον κόσμο και χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές

Συγκλονιστικές ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από τον Ουντί Λεβή (Μοσάντ): Το Κατάρ αγόρασε τον κόσμο και χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Bank, Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Βίντεο, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Εμπόριο Ναρκωτικών, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κατάρ, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κουβέιτ, Κύπρος, Λιβύη, Λωρίδα της Γάζας, Μοσάντ, Ναρκωτικά, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Σομαλία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τράπεζες, Χαμάς,

Την Τετάρτη 1/11 ο Δρ. Ουντί Λεβή (Udi Levi), πρώην επικεφαλής του τμήματος Οικονομικού Πολέμου της Μοσάντ, μίλησε μέσω zoom σε δεκάδες εξειδικευμένους δημοσιογράφους διπλωματίας, άμυνας, ασφάλειας και τρομοκρατίας από όλο τον κόσμο, εκπροσώπους των μεγαλύτερων ενημερωτικών Μέσων (και το Tribune συμμετείχε) κι αποκάλυψε τον ρόλο του Κατάρ στη χρηματοδότηση και υποστήριξη της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το Κατάρ είναι το κεφάλι του φιδιού» και με σαφήνεια τοποθέτησε και την Τουρκία στο ίδιο κάδρο.

Ο Ουντί Λεβή προερχόμενος από περισσότερα από 30 χρόνια εκτεταμένης εμπειρίας στη βαθιά πληροφορία και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, έχει αποδεικτικά στοιχεία από πρώτο χέρι και παρείχε μοναδικές γνώσεις για ολόκληρη την οικονομική λειτουργία που στοχεύει ειδικά στη χρηματοδότηση του τρόμου σε παγκόσμια κλίμακα.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε για ένα πράγμα που δυστυχώς που, συμπεριλαμβανομένων και ημών, δεν του δίνουμε αρκετή προσοχή και αυτό είναι η οικονομική πτυχή, αναφέρομαι στη Χαμάς, αλλά καταλαβαίνετε αμέσως πως όταν αναφέρομαι στη Χαμάς μιλάω και για τη Χεζμπολάχ, το Ισλαμικό Κράτος, το Ιράν, ό,τι θέλετε, γιατί αποτελούν την ίδια υποδομή και στις περισσότερες περιπτώσεις το ίδιο σύστημα και οι ίδιες πηγές χρηματοδότησης», είπε εισαγωγικά ο Ισραηλινός ειδικός και συνέχισε:

«Ναι, είναι αλήθεια, ήμουν επικεφαλής για το Ισραήλ, για πολλά πολλά χρόνια, της εκστρατείας ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις και λυπάμαι πολύ που θα πω ότι τα τελευταία μερικά χρόνια δεν κάναμε αρκετά για την αντιμετώπιση της πτυχής της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

»Γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο ζήτημα, χρειάζεται πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους με γνώσεις για να ασχοληθούν, αλλά ακόμα και έτσι, κατά τη δική μου οπτική και δεν είμαι αντικειμενικός, αυτό είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχει ο κόσμος για να πολεμήσει την τρομοκρατία.

»Κατηγορώ εμάς αλλά σας παρακαλώ μην το πάρετε προσωπικά, κατηγορώ τις ευρωπαϊκές χώρες κι άλλες χώρες επίσης και αφήστε με να εξηγήσω ακριβώς τι εννοώ.

»Ακούω πολύ προσεκτικά τη διακήρυξη από τους ηγέτες του Ισραήλ ότι στόχος του πολέμου είναι να ηττηθεί η Χαμάς, αλλά από την εμπειρία μου λέω ότι ίσως να τους νικήσετε στο πεδίο της μάχης, αλλά εάν δεν σταματήσουμε τη χρηματοδότηση της Χαμάς σε πέντε, δέκα, δεν ξέρω σε πόσα χρόνια, θα ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με το ίδιο τέρας της 7/10.

»Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι κανένας μας δεν κάνει σχεδόν τίποτα για να ασχοληθεί με την πηγή των χρημάτων και το “κανάλι”, το σύστημα χρηματοδότησής τους.

»Αυτό που θα σας πω τώρα είναι το ίδιο σύστημα που λειτουργεί για το Ισλαμικό Κράτος, τη Χεζμπολάχ, το Ιράν.

»Θα προσπαθήσω να κάνω μία σύντομη εισαγωγή ποιες είναι οι πηγές της Χαμάς, πώς έχτισαν αυτό το τέρας.

»Ξέρω ότι στους ανθρώπους δεν αρέσει να μιλάνε γι’ αυτό αλλά κατά τη γνώμη μου το Ιράν δεν είναι το νούμερο ένα [το κορυφαίο].

»Ίσως να εκπλαγείτε, νούμερο ένα είναι το Κατάρ.

»Νομίζω ότι ο κόσμος έχει να καταλάβει ότι το Κατάρ είναι το κεφάλι του φιδιού σήμερα στη χρηματοδότηση εξτρεμιστικών στοιχείων σε όλο τον κόσμο.

»Δεν έχει να κάνει μόνο με τη Χαμάς, η Χαμάς είναι μόνο μια μικρή οργάνωση.

»Αλλά εάν το ελέγξετε πολύ προσεκτικά, κι εγώ έκανα την έρευνά μου, είμαι διδάκτωρ και κάνω πολλές έρευνες, από την 11η Σεπτεμβρίου και κατά την 11η Σεπτεμβρίου στην οποία το Κατάρ ήταν αναμιγμένο, μπορείτε να βρείτε σε κάθε μέρος του κόσμου, σε κάθε τρομοκρατική επίθεση που έγινε, ότι το Κατάρ ήταν από πίσω. Και μπορώ να το αποδείξω.

»Μπορείτε να το βρείτε, το Κατάρ, αναμιγμένο σε ό,τι συνέβη στη Συρία, δεν είναι επειδή το λέω εγώ, μπορείτε να βρείτε όλα τα έγγραφα και τις αποδείξεις, σε μηνύσεις σε βρετανικά και αμερικανικά δικαστήρια από Σύρους πολίτες, που κατηγόρησαν το Κατάρ με πολλές αποδείξεις, απίστευτες αποδείξεις, πώς χρηματοδότησαν το Μέτωπο Αλ Νούσρα [συριακή Αλ Κάιντα] και τις επιθέσεις της στη Συρία, μπορείτε να βρείτε τα ίδια και για τη Λιβύη, το Κατάρ ήταν αναμεμιγμένο στην επίθεση στην Κοπτική Εκκλησία στην Αίγυπτο, ακόμα και στο Παρίσι, στην τελευταία επίθεση πριν μερικά χρόνια στο Θέατρο Μπατακλάν [13/11/2015] υπάρχει το αποτύπωμα των Καταριανών.

»Οι Καταριανοί εφηύραν την ιδέα της πληρωμής λύτρων, για αυτό το σύστημα πλήρωσαν δισεκατομμύρια δολάρια σε τρομοκρατικές οργανώσεις, πρέπει να δείτε τι συμβαίνει στη Σομαλία, πώς χρηματοδοτούν τους τρομοκράτες εκεί.

»Αυτό λοιπόν που θέλω να πω, από τη μία αγόρασαν τον κόσμο και είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι σήμερα κατά του Κατάρ.

»Γιατί όλοι μας έχουμε κατακτηθεί από αυτούς [τους Καταριανούς], επειδή δεν τους ανήκει μόνο μία ποδοσφαιρική ομάδα, κατέχουν τις μεγάλες εταιρείες και τις μεγάλες τράπεζες παγκοσμίως και είναι πολύ δύσκολο, πληρώνουν πολιτικούς και από την άλλη χρηματοδοτούν την τρομοκρατία.

»Πρέπει να το βάλουμε στο μυαλό μας, είναι το κυρίως στοιχείο που σήμερα χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

»Και εμείς, το Ισραήλ, κάναμε το ίδιο λάθος, τους δώσαμε την ευκαιρία να παίξουν μαζί μας.

»Μας κατηγορώ, δεν κατηγορώ μόνο τον κόσμο κατηγορώ κι εμάς επίσης, γιατί τους επιτρέψαμε να δώσουν στη Χαμάς από το 2015 περισσότερα από 1,5 δισ. δολάρια που πήγαν απευθείας στη Χαμάς.

»Αλλά είναι τόσο έξυπνοι που αυτά δεν είναι τα μόνα χρήματα που έδωσαν στη Χαμάς.

»Το Ισραήλ τους έδωσε τη δυνατότητα να δώσουν χρήματα στη Χαμάς να αντικαταστήσουν το μπάτζετ της Παλαιστινιακής Αρχής αλλά παράλληλα τι έκαναν;

»Έδωσαν εκατομμύρια στην ηγεσία της Χαμάς στο Κατάρ κι αυτά τα χρήματα πήγαν απευθείας στη στρατιωτική πτέρυγα στην Τουρκία κι από την Τουρκία κατέληξαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ.

»Και η τρίτη επιλογή που χρησιμοποιούν είναι οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και την καταριανή φιλανθρωπία μπορείτε να τη βρείτε σε κάθε μέρος του κόσμου να εμπλέκεται με ισλαμιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις.

»Χρησιμοποιούν τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και την Καταριανή Ισλαμική Τράπεζα για να μεταφέρουν χρήματα και στη Χαμάς.

»Εάν το δείτε στη μεγάλη εικόνα, το Κατάρ χρηματοδοτεί περίπου το 50% του μπάτζετ της Χαμάς.

»Νούμερο ένα λοιπόν είναι οι Καταριανοί. Το δεύτερο είναι το Ιράν», είπε και το διαδικτυακό δημοσιογραφικό κοινό σημείωνε κάθε κουβέντα προσεχτικά.

Το Ιράν ανενόχλητο

Αναφερόμενος στο Ιράν είπε: «Μπορώ να ρωτήσω, μην απαντήσετε είναι απλά ερώτημα, πώς το Ιράν υπό κυρώσεις για περισσότερο από 50 χρόνια έχει αρκετά χρήματα όχι μόνο για να συνεχίζει το πυρηνικό πρόγραμμα αλλά και για να χρηματοδοτεί τη Χαμάς, τους Χούτις, τις πολιτοφυλακές στο Ιράκ, τη Χεζμπολάχ, τεράστια ποσά κατευθύνονται από τους Ιρανούς σε αυτά τα στοιχεία.

»Γίνεται επειδή δεν υπάρχουν πραγματικές κυρώσεις.

»Πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι. Πρόκειται μόνο για διακηρύξεις. Κανείς δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις. Και μπορώ να το αποδείξω σε όποιον ζητήσει έγγραφα πώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες, πώς οι αμερικανικές τράπεζες, πώς τα Εμιράτα, πώς οι Κινέζοι, όλοι, δεν εφαρμόζουν τις κυρώσεις και συνεχίζουν να συνεργάζονται με τους Ιρανούς και τους επιτρέπουν να βγάζουν χρήματα και να μεταφέρουν χρήματα παντού.

»Αλλά υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα που κανένας πραγματικά δεν λαμβάνει σοβαρά. Είναι η πραγματική εμπλοκή των Ιρανών και της Χεζμπολάχ στη διακίνηση ναρκωτικών.

»Κοιτάξτε, είναι φοβερό, είναι φοβερό γιατί έχουν δύο στόχους χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα. Ένας, να δηλητηριάζουν τον κόσμο και ιδιαιτέρως τα συντηρητικά μουσουλμανικά καθεστώτα στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία και δευτερευόντως να κερδίζουν πολλά χρήματα.

»Μόνο πέρσι το Ιράν έβγαλε 30 δισ. δολάρια από τη διακίνηση ναρκωτικών. Και αυτά τα χρήματα είναι που πάνε για τη χρηματοδότηση των δράσεων των Χούτις, της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και των άλλων.

«Και ξανά, δυστυχώς, κανένας δεν κάνει τίποτα».

Η επενδυτική εταιρεία της Χαμάς

Η Χαμάς έχει μία μεγάλη επενδυτική επιχείρηση, υποστήριξε ο Δρ. Λεβή.

Αυτή η επενδυτική εταιρεία «δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή».

«Τους ξέρουμε. Στο Σουδάν, στα Εμιράτα, ιδιαίτερα στην Τουρκία.

»Από αυτή την εταιρεία κερδίζουν κάθε χρόνο περίπου 700 εκατ. δολάρια.

»Είναι πολλά λεφτά. Και ξανά, κανένας δεν σταματά αυτή τη δραστηριότητα.

»Ελεύθερα εργάζονται, βγάζουν χρήματα ελεύθερα, ασχολούνται με τις πωλήσεις ακινήτων, με τη διατροφή, με τις καλλιέργειες όλα ανεμπόδιστα».

Όλα τα παραπάνω έσοδα, στα οποία πρέπει να αθροιστούν δωρεές, οικονομική υποστήριξη από την Παλαιστινιακή Αρχή, φορολογία -η Χαμάς φορολογεί τα πάντα στη Λωρίδα της Γάζας με 20%- όλα τα παραπάνω η Χαμάς τα χρησιμοποιεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Να σκάβει τούνελ, να κατασκευάζει βόμβες-ρουκέτες, να πληρώνει ακτιβιστές.

Πώς μεταφέρονται τα χρήματα στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Δρ. Λεβή έριξε φως και στο πώς η Χαμάς μεταφέρει τα χρήματα από τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό ή από το Κατάρ στη Λωρίδα της Γάζας.

Χρησιμοποιούν τη «ζώνη του Ιράν», είπε και εξήγησε. Οι Ιρανοί μετά από τόσα χρόνια υπό καθεστώς κυρώσεων έγιναν οι κορυφαίοι εγκέφαλοι στον κόσμο στο πώς να ξεπλένονται χρήματα και στο πώς να παρακάμπτονται κυρώσεις και διδάσκουν αυτά τα κόλπα τους ομοϊδεάτες τους.

Ο Ισραηλινός ειδικός αναφέρθηκε σε τρεις μεθόδους:

α) Υπάρχει ακόμα τραπεζικό σύστημα που βοηθά τη Χαμάς να μεταφέρει χρήματα. Κάποιες τράπεζες, είπε, ανήκουν στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Στην Τουρκία, για παράδειγμα, υπάρχει ένα τραπεζικό σχολείο, το «Κουβιέτ», μία τράπεζα ιδιοκτησίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του Κουβέιτ και είναι κυρίως τράπεζα σήμερα που χρηματοδοτεί τη Χαμάς, το Ισλαμικό Κράτος, που βοηθά το Ιράν να παρακάμπτει κυρώσεις.

Υπάρχουν άλλες τράπεζες στα κατεχόμενα εδάφη στη βόρεια Κύπρο υπό τουρκική ομπρέλα κι αυτές οι τράπεζες μεταφέρουν χρήματα σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

β) Η δεύτερη είναι τα ανταλλακτήρια νομισμάτων. «Είναι απίστευτο πόσοι με ανταλλακτήρια νομισμάτων βοηθάνε στη μεταφορά χρημάτων προς τις ισλαμιστικές οργανώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

γ) Η τρίτη είναι τα κρυπτονομίσματα.

Ο Δρ. Λεβή αιφνιδίασε όταν ανέφερε ότι στη βρετανική Lloyds Bank (20:15 στο βίντεο) υπάρχει ενεργός λογαριασμός, κατονόμασε σε ποια εταιρεία ανήκει, που μεταφέρει εκατομμύρια δολάρια που προορίζονται για το πυραυλικό σύστημα του Ιράν.

Επεσήμανε ότι κανένας πολιτικός δεν θέλει να τα βάλει με τους Καταριανούς. «Εάν δείτε κυρώσεις κατά του Κατάρ θα εκπλαγώ» είπε.

Κυρώσεις κατά των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι ευκολότερο, σχολίασε.

Υπάρχουν οικονομικά και αμυντικά συμφέροντα στο Κατάρ αλλά και πολλοί δυτικοί πολιτικοί που δουλεύουν για το Κατάρ.

«Οι Καταριανοί δεν είναι εναντίον μόνων των Ισραηλινών, είναι εναντίον όλων», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου επιβεβαίωσε ότι χρήματα στη Χαμάς μεταφέρονται και από τράπεζες στην Ελβετία.

Το Κατάρ είναι ιδιοκτήτης σε πάρα πολλές τράπεζες, είπε. Πολλοί άνθρωποι το αγνοούν αυτό.

Η περιβόητη γερμανική «Deutsche Bank (39:40 στο βίντεο) για παράδειγμα είναι υπό τους Καταριανούς. Ναι, η Deutsche Bank είναι υπό τους Καταριανούς, σίγουρα, ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες [αγόρασαν τράπεζες], το έκρυψαν, αλλά χρησιμοποιούν αυτές τις τράπεζες για να μεταφέρουν χρήματα για τις βρομοδουλειές τους και βρομοδουλειές είναι ο χρηματισμός, η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

Ο Δρ. Λεβή τόνισε ότι για να ηττηθεί η τρομοκρατία πρέπει να διακοπεί η ροή χρημάτων προς τους τρομοκράτες. Δίχως χρήματα, είπε, οι τρομοκράτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

Dr. Udi Levi – Direct Financial links between Iran-Hamas-Hezbollah money trail from Israel PMO SP videos on Vimeo.

Σχετικά άρθρα